ТРА
П'ятниця
3
02:33

​Антимонопольний комітет розглядає справу про порушення законодавства АТ "Житомиробленерго"

Розпочато розгляд справи про порушення законодавства АТ "Житомиробленерго".

Північне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України розпочало розгляд справи про можливе порушення АТ "Житомиробленерго" законів про захист економічної конкуренції. Компанія надавала споживачам тарифи за послуги з розподілу електроенергії, які не відповідали їхнім характеристикам, що порушувало принципи конкуренції на ринку.


Про це повідомила пресслужба Північного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України. У повідомленні йдеться, що адміністративна колегія прийняла розпорядження розпочати розгляд справи про можливе порушення АТ "Житомиробленерго" законів про захист економічної конкуренцію.


"Відділення виявило, що АТ "Житомиробленерго" надавало споживачам, які були підключені до електричної мережі основного споживача першого класу напруги, тарифи на послуги з розподілу електричної енергії за другий клас напруги. Ці тарифи виявилися значно вищими за тарифи за послуги для споживачів першого класу напруги. Такі дії мають ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбачені пунктом 2 статті 50 та частиною першою статті 13 Закону України "Про захист економічної конкуренції", у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку послуг з розподілу електричної енергії в межах території ліцензійної діяльності АТ "Житомиробленерго", — пише пресслужба Північного міжобласного територіального відділення.


За інформацією відділення Антимонопольного комітету України, це призводить до ущемлення інтересів споживачів, які могли б скористатися більш вигідними умовами на ринку, якщо була б значна конкуренція.

Вчора

Сторінки:
Нагору