ТРА
Четвер
2
00:15

​Як житомиряни стають жертвами Інтернет-шахраїв

Учора до поліції звернулася 29-річна смт Попільні з повідомленням про ошуканство. Жінка оплатила онлайн-покупку медичних масок, проте замовленого товару так і не отримала. У схожі ситуації з купівлею через інтернет-ресурси потрапили й інші жителі області. Нині тривають перевірки обставин названих правопорушень.

Зі слів заявниці, 17 квітня вона знайшла оголошення на одному із сайтів про продаж засобів індивідуального захисту. Того ж дня жінка зв’язалася з менеджером інтернет-магазину та домовилася про доставку. При цьому заявниця перерахувала чоловікові на зазначений ним банківський рахунок кілька тисяч гривень, як попередню повну плату за товар.


Проте, ані за кілька днів, ані за кілька тижнів, маски на пошту так і не надійшли, а телефон менеджера був вимкнений. Тоді жінка і зрозуміла, що її ошукали, та звернулася до поліції.


У схожі ситуації потрапляли й інші жителі області. Так, 25-річний житомирянин за кілька тисяч гривень купував шифер, а ще одна жителька обласного центру, 21-річна дівчина, - одяг.


Крім того, черговий «працівник служби безпеки банку», під приводом розблокування карток 63-річної жительки Пулинського району, зняв з її рахунків близько 10 тисяч гривень.


Нині по усім виявленим фактам поліцейські розпочали відповідні перевірки для встановлення обставин подій. Попередня правова кваліфікація кожної із них – ст. 190 (Шахрайство) КК України.

Вчора

Сторінки:
Нагору