ТРА
Вівторок
7
00:34

​До війни працював у Київському цирку: у Житомирі попрощалися з військовим, який загинув за Україну

У Житомирі 12 лютого попрощалися з 53-річним житомирянином Андрієм Савіцьким. Військовослужбовець до війни працював у Київському цирку. Загинув на початку лютого 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині.

Із Андрієм Савіцьким попрощалися у Свято-Михайлівському соборі у Житомирі. Протистояти російській агресії військовослужбовець пішов у перші дні повномасштабного російського вторгнення у лютому 2022 року, — розповіла директорка міського центру соціальних служб Ольга Юрченко.


"Із перших днів війни житомирянин Андрій Савіцький став на захист України. Служив в одному із підрозділів Збройних сил України. Тепер ми розуміємо, наскільки військовий Андрій Савіцький був веселою, життєрадісною і доброю людиною у цивільному житті. Він був мужнім, виваженим і відважним. Захищати Україну пішов свідомо. Був справжнім воїном, побратимом і справжнім патріотом, справжнім у всьому, до чого брався", — сказала Ольга Юрченко.


За словами друга родини Антона Рудзінського, Андрій Савіцький був творчою людиною, працював у цирку.


"Андрій був дуже порядною і доброю людиною. Хорошим він був спеціалістом, любив техніку, розбирався в ній дуже, завжди допомагав іншим. Раніше працював у Київському цирку. Два роки воював. І тільки один раз приїжджав на ротацію — влітку на десять днів", — розповів Антон Рудзінський.


Знайома родини загиблого воїна Валентини Караван розповіла, що вони завжди пам'ятатимуть воїна, який загинув за свободу і незалежність України.


"Дуже шкода. Серце розривається. Це дуже рідна нам людина загинула. Ми дуже добре його знали. Будемо молитися за його душу. Такий, як він, стали для нас захисниками, ангелами-охоронцями. І вони на небо підуть такими. І звідти нас охоронятимуть", — розповіла знайома загиблого за Україні воїна Валентина Караван.


Поховали військовослужбовця Андрія Савіцького на Смолянському військовому кладовищі. У воїна залишилися мама, діти та рідні. Вічна слава і світла пам'ять нашому Герою.

Вчора

Сторінки:
Нагору