ТРА
Четвер
9
02:12

​Кількість хворих на COVID зростає – у Новограді-Волинському завантажені лікарні

На Житомирщині зростає кількість хворих на коронавірус – у Новограді-Волинському завантаженість відділень для хворих на COVID вперше зросла до 96,5%. Загалом в області завантаженість лікарняних ліжок становить 26,5%.

Про це на щотижневому брифінгу щодо епідеміологічної ситуації розповіла перша заступниця голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко. За її словами, у Житомирській області на госпіталізації перебуває 552 людини, а кількість зайнятих ліжок становить 26,5%:


"У нас є лікарні, які вже перетнули 50% бар'єр завантаженості ліжок, це не лише Новоград-Волинський. У Новограді-Волинському станом на ранок завантаженість ліжок становить 96,5%. Це рекордний показник для Новограда-Волинського територіального медичного об'єднання. Баранівка – 54,9% завантаженості ліжок, Андрушівка – 68,3%, Малин – 50% завантаженості. Але ще раз повторюю, що усі хворі допомогу отримують вчасно, знаходяться на ліжках, які забезпечені киснем. За необхідності, хворі можуть бути перевезені каретами швидкої медичної допомоги безкоштовно до інших лікарень, але поки такої необхідності немає. Медична допомога надається якісно, вчасно".


Наталія Остапченко каже, що за минулий тиждень коронавірус підтвердили в 1720 жителів області. У попередній тиждень цей показник становив 1258 осіб, а ще перед тим – 892 людини.


"Тобто ми з вами аналізуємо і бачимо, що статистика, на жаль, демонструє нам, що кількість хворих зростає", – розповіла Наталія Остапченко.


Минулого тижня на Житомирщині провели 4358 ПЛР-досліджень. Одужало від коронавірус 858 людей, померли – 18 осіб.

Вчора

Сторінки:
Нагору