ТРА
Середа
8
19:51

​Людмила Зубко передала протиінфекційне обладнання Недільній школі, де вчиться 1300 дітей

Недільній школі при Свято-Михайлівському кафедральному соборі, де навчається майже 1300 учнів та працює близько пів сотні вчителів, 31 серпня було передано обладнання, яке дасть змогу на 90% знизити ризик інфекційних захворювань в умовах пандемії. Обладнання передала підприємиця, голова громадської організації «Житомир, зроби голосніше» Людмила Зубко, яка є ініціатором проєкту «Альтернатива є – безпечна школа».

Напередодні Недільна школа при Свято-Михайлівському кафедральному соборі погодилася та ретельний аудит з боку фахівців Національної експертної групи з інфекційного контролю. Вони перевірили кожне приміщення навчального закладу з точки зору інфекційної безпеки. На основі аудиту епідеміологи склали детальний перелік того, що у школі треба переобладнати, змінити чи закупити, аби навчання там було безпечним.


«Коли йдеться про безпеку і здоров'я дітей, дрібниць не буває. Влада, на жаль, виявилась неспроможною системно напрацювати правила безпечного навчання. Саме тому ми з командою фахівців започаткували проєкт «Альтернатива є – безпечна школа». На прикладі усіх шкіл, які долучилися до проєкту, ми показуємо, як насправді треба готувати навчальні заклади до роботи в умовах пандемії. Ми на крок попереду держави», - підкреслила вона.

У переліку обладнання, яке епідеміологи рекомендували для Недільної школи при Свято-Михайлівському кафедральному соборі, - ліктьові змішувачі, пральна машина, диспенсери, сміттєві корзини з педаллю, дезінфекційні засоби, термометри, гігрометри та інше.


Раніше у рамках проєкту «Альтернатива є – безпечна школа» Людмила Зубко спільно з командою фахівців розробила «Протоколи загальноосвітнього навчального закладу на період обмежувальних заходів у зв'язку з пандемією COVID-19».

Сторінки:
Нагору