ТРА
Вівторок
7
06:35

​На передовій, визволяючи Україну від військ РФ, загинули двоє Захисників з Житомира

У Житомирі попрощалися із двома загиблими військовослужбовцями — 27-річним Владиславом Добошем та 20-річним Віталієм Ткачуком. Воїни загинули на передовій під час виконання бойових завдань.

Із Владиславом Добошем попрощалися у Свято-Михайлівському соборі. Понад сто людей вшанували загиблого військовослужбовця, стоячи на колінах.


Житомирянка Антоніна Миколаївна розповіла, що була класною керівницею Владислава Добоша, коли він навчався у гімназії №3 (нині це ліцей), а потім вступив до академії Національної гвардії.


"Після десятого класу я розмовляла з його мамою і запитала, куди Влад збирається вступати після гімназії. А він був завжди у такій гарній фізичній формі: займався спортом, причому досить серйозно займався, професійно. І мама мені в той час сказала, що він збирається стати військовим. Я ще подумала, що Влад такий спокійний хлопець, і хоче стати військовим. Але він справді вступив і успішно закінчив військовий заклад", — пригадала історію зі шкільних років класна керівниця загиблого воїна.


Захищати Україну від російських військ Владислав Добош пішов у 2019 році, отримавши офіцерське звання. Ніс службу у зоні ООС, — розповіла знайома загиблого військовослужбовця Наталія.


"Він був людиною, до якої тягнулися інші люди. Він був толерантним, зібраним, відзначався лідерськими якостями, знав, як направляти інших людей. Незважаючи на молодий вік, був фаховим офіцером. Був дуже чесним, справедливим, люди його любили. За ним ішли бійці", — сказала знайома Владислава Добоша.


Загинув військовослужбовець Владислав Добош 3 лютого 2024 року.


20-річний Віталій Ткачук народився у Житомирі. Деякий час його родина жила в Іршанську. Віталій навчався у житомирському колегіумі, а згодом в університеті "Житомирська політехніка". У березні 2023 року, будучи студентом третього курсу університету, добровольцем пішов захищати Україну від російських військ, —розповіла директорка міського центру соціальних служб Ольга Юрченко.


"Він захищав Україну у найважчих точках ведення бойових дій. Він мав багато спортивних нагород, був переможцем багатьох спортивних змагань різних рівнів", — сказала Ольга Юрченко.


За словами одногрупника Віталія Ткачука, Андрія, загиблого за Україну воїна він запам’ятає як життєрадісну та позитивну людину, з яким завжди було весело, який міг підтримати розмову на будь-яку тему і з яким було завжди дуже цікаво.


Загинув військовослужбовець Віталій Ткачук 25 грудня 2023 року. У нього залишилися батьки та молодший брат. Вічна слава і світла пам'ять нашим Героям.

Вчора

Сторінки:
Нагору