ТРА
Четвер
2
13:25

​На Житомирщині загинув 39-річний чоловік, який самотужки гасив суху траву

У селі Ліски Олевської громади Коростенського району під час самостійного гасіння сухої трави навколо власного обійстя отримав опіки тіла та загинув 39-річний чоловік. Про це йдеться на сайті Головного управління ДСНС в Житомирській області.

В інформації сказано, що повідомлення про пожежу у громаді рятувальники отримали 8 березня близько 12:00 від поліцейських. Бійців ДСНС до гасіння цієї пожежі не залучали. 8 березня рятувальники гасили суху траву у селі Чижівка Звягельського району.


"Сухостій горів загалом на площі до 2 гектарів, існувала загроза поширенню вогню на населений пункт та лісопосадку. Впродовж півтори години рятувальники ліквідували це займання. Загалом за минулу добу бійці ДСНС в області гасили 9 пожеж у природних екосистемах. Вогонь поширився на 9 гектарів території", — йдеться у повідомленні ГУ ДСНС в області.


Рятувальники також закликали людей дотримуватися правил пожежної безпеки під час прибирання присадибних ділянок, не випалювати сухостій та не розводити багаття у вітряну погоду.


Аби запобігти випадкам спалюванням сміття, старої рослинності та сухостою у Житомирі рятувальники спільно із поліцейськими розпочали рейдові перевірки. Про це 8 березня у Telegram поінформувала пресслужба Житомирської міськради. Порушників також виявлятимуть за допомогою дронів.


У повідомленні йдеться, що рейди триватимуть в усіх мікрорайонах міста. А, особливо, — у секторах приватної забудови, де кількість випадків спалювання сухостою, зазвичай, більша.

Вчора

Сторінки:
Нагору