ТРА
Вівторок
7
23:49

​У Пулинській громаді на Житомирщині перейменували 23 вулиці в 11 населених пунктах

На Житомирщині перейменували майже всі вулиці Пулинської територіальної громади. Про це Суспільному розповів голова громади Олександр Гаврилюк.

За його словами, рішення про перейменування вулиць та провулків в населених пунктах Пулинської громади прийняли на сесії селищної ради 16 лютого 2023 року.


"Змінено 23 назви – 19-ти вулиць та чотирьох провулків в 11 населених пунктах, – говорить голова Пулинської громади. – До перейменування вулиць люди ставляться нормально. Коли вперше перейменовували вулиці, то люди побоювалися, що може бути якась додаткова оплата. Але тут додаткових витрат не потрібно, бо якщо люди проживали на вулиці Гагаріна, а сьогодні це вулиця Леоніда Каденюка, то вони і будуть там проживати".


Олександр Гаврилюк каже, що платити за оформлення документів доведеться лише в разі продажу будинку.


"В інших випадках берете рішення сесії, підкладаєте до своїх документів і воно діє. Припишуть за іншою назвою вулиці теж безкоштовно", – говорить голова громади.


У Пулинській територіальній громаді перейменовані майже всі вулиці, окрім вулиці Першого травня в Пулинах. Щодо неї ще йдуть дискусії.


"Поки не знайшли спільної мови з жителями – вони хочуть Травневу, а комісія не підтримала цю назву. Тому це питання в процесі опрацювання," – каже Олександр Гаврилюк.


Питання перейменування вулиці Першого травня в Пулинах повторно винесуть на наступну сесію Пулинської селищної ради.

Вчора

Сторінки:
Нагору