КВІ
Вівторок
30
18:04

​У Житомирі без дозвільної документації почали ремонтувати фасад будівлі в історичному ареалі міста

У Житомирі без погоджень та дозволів почали ремонтувати фасад будівлі в історичному ареалі міста — на розі вулиць Театральної та Малої Бердичівської.

У соцмережах містяни почали обурюватися і тегати головну архітекторку міста, тож 21 грудня 2023 року на місце виїхали муніципали та Департамент містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради, щоб зафіксувати порушення.


“Хоча цей будинок не є пам'яткою архітектури, зазначу, що будь які роботи мають погоджуватися. Ніяких дозвільних документів на цю будівлю ми не видавали. Тому ми склали акт огляду, щоб зафіксувати порушення та звернулися до муніципальної інспекції, щоб скласти протокол. Якщо ви плануєте роботи з ремонту фасаду, або ж бачите порушення під час проведення таких робіт — звертайтеся у Департамент”, — розповіла головна архітекторка міста Ольга Бронштейн.


Після спілкування з робітниками з'ясувалося, що власник приміщення перебуває за кордоном, а ремонтні роботи проводяться орендарем приміщення. Працівники департаменту склади акт огляду з фіксацією порушення, муніципальний інспектор склав припис на власника приміщення с з вимогою звернутися у Департамент містобудування та земельних відносин. Ремонтні роботи фасаду припинили.

Вчора

Сторінки:
Нагору