ТРА
Вівторок
14
17:06

​У Житомирі естонські партнери зустрілися з родинами ДБСТ

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну велика кількість переселенців знайшли прихисток на Житомирщині. Серед них дитячі будинки сімейного типу. Тому одним із важливих проєктів для Житомирщини є будівництво житла для таких сімей.

З метою обговорення цього проєкту 06 лютого у Житомирі відбулася зустріч партнерів з Естонської Республіки, представників Житомирської міської ради, служби у справах дітей Житомирської ОВА та родин ДБСТ. Під час якої було представлено презентацію щодо розбудови будинків для трьох сімей.


Однією з родин, яка має можливість взяти участь у проєкті є Бутенки. До початку широкомасштабної війни сім’я з п’ятьма дітьми проживала у Бериславському районі Херсонської області. У травні 2022 року через обстріли вони були вимушені переїхати з смт Нововоронцовка до Житомира. А згодом виявили бажання залишитись.


Ще один дитячий будинок сімейного типу родини Севрюкових створений 2012 року у місті Красний Луч Луганської області. На утриманні та вихованні у дитячому будинку сімейного типу Севрюкових перебувають вісім дітей. Сім’я вперше переїхала до Житомирської області у серпні 2014 року. Згодом повернулися назад на Луганщину, але після початку повномасштабної війни знову приїхали на Житомирщину. У зв’язку з військовими діями на території України мама-вихователька разом з неповнолітніми дітьми виїхала до Нідерландів, де на даний час і проживають. Родина готова повернутися до України за умови розв’язання питання постійного проживання.


Прийомна сім’я родини Сагайдаків створена у 2011 році у Горностаївському районі Херсонщини. У родині виховується 4 прийомних дитини. У серпні 2022 року теж переїхали до Житомира. Родина проживає у приміщенні, яке було надано на договірній основі в рамках проєкту «Реконструкція нежитлового приміщення в соціальний прихисток». Втім, прийомні батьки мають бажання подарувати домашній затишок більшій кількості дітей, які залишились без батьків та залишитись постійно проживати у Житомирі. Але для цього потрібен житловий будинок у якому б могли комфортно розміститися до 10 дітей.


Також в рамках програми Першої леді України Олени Зеленської спільно з Естонією реалізовується черговий проєкт з будівництва першого такого житла для одного з будинків сімейного типу, яка через збройну російську агресію залишилася без даху над головою і зараз очікує на нове житло, яке активно будується.

Вчора

Сторінки:
Нагору