ТРА
Четвер
2
12:58

​У Житомирі на Лятошинського реконструюють майже пів кілометра труб

У Житомирі на вулиці Лятошинського планують замінити 460 метрів водопровідних та 300 метрів каналізаційних труб. Про це Суспільному розповів головний інженер комунального підприємства "Житомирводоканал" Сергій Єрьомін.

За його словами, ці труби перебувають у жахливому стані та їх термін експлуатації пройшов. Також додав, що нові труби є некорозійними і володіють більшою стійкістю та їх гарантійний термін складає понад 50 років.


"Під проєкт реконструкції вулиці Лятошинського, вся інфраструктура буде повністю оновлена, тому зараз стоїть завдання замінити водопровідні та каналізаційні мережі на цій вулиці. Мережа, яка раніше обслуговувала дану територію, була відключена, і всі абоненти, які були підключені до неї, переведені на іншу трубу. Зараз, після зварювальних робіт, ми проведемо санацію та підключимо до нової мережі всіх абонентів, які проживають на вулицях Лятошинського та Михайлівській", – говорить Сергій Єрьомін.


Заміну труб виконують 12 працівників підприємства "Житомирводоканал". Для цього вони використовують підйомний кран, екскаватор та дві аварійні машини.


"На даний момент нам необхідно відкачати воду і здійснити переямок для того, щоб можна було засипати свіжий щебінь під основу. Потім ми складемо блоки з перев’язкою і формувати квадрат. Поступово все це буде вкладатися і зробимо бетонне покриття. Після цього засипається щебінь для дорожніх робіт і вже вкладається асфальт", – пояснює працівник "Житомирводоканал" по імені Сергій Славінський.


За словами головного інженера Сергія Єрьоміна, планується завершити роботи з заміни труб на вулиці Лятошинського наприкінці червня.

Вчора

Сторінки:
Нагору