ТРА
П'ятниця
3
18:44

​У Житомирській області 10 закладів охорони здоров’я надають медичну допомогу при гострому мозковому інсульті

У Житомирській області безоплатну допомогу при гострому мозковому інсульті можна отримати у 10-ти медичних закладах, які мають договір з Національною службою здоров’я України.

«Від початку 2024 року 952 жителі Житомирської області, в яких діагностували інсульт, отримали допомогу в межах Програми медичних гарантій, - говорить директорка Центрального МРД Алла ГОРБАТЮК. – Пацієнту з підозрою на інсульт не потрібне направлення лікаря аби отримати медичну допомогу безоплатно. Адже це невідкладний стан, і людину в потрібний медичний заклад доставить екстрена допомога. Медична допомога також безоплатна при безпосередньому зверненні пацієнта з підозрою на гострий інсульт та переведенні з іншої лікарні».


Заклади, які уклали договір з Національною службою здоров’я на медичну допомогу при гострому інсульті, отримують гроші за надану пацієнтам допомогу від НСЗУ за підвищеним тарифом за кожного пролікованого пацієнта чи пацієнтку:


- за надання медичної допомоги при гострому мозковому інсульті з застосуванням ендоваскулярних втручань - 131 472 грн;


- за надання медичної допомоги при гострому мозковому інсульті із застосуванням тромболітичної терапії - 62 565 грн.;


- за надання медичної допомоги при гострому мозковому інсульті без застосування ендоваскулярних втручань або тромболітичної терапії - 15 643 грн.


У межах пакета «Медична допомога при гострому мозковому інсульті» пацієнту забезпечується первинний огляд, оцінка тяжкості інсульту, інструментальні дослідження (СКТ, МРТ, ЕКГ, УЗД, зокрема, невідкладна нейровізуалізація тощо), лабораторні дослідження (клінічний аналіз та біохімічний аналіз крові, коагуляційний гомеостаз тощо).


Пацієнту також повинні забезпечити лікарське спостереження та медсестринський догляд, консультації інших лікарів, лікування інсульту, зокрема, системну тромболітичну терапію (при ішемічному інсульті), своєчасне знеболення на всіх етапах діагностики та лікування.


У межах пакета забезпечуються і ліки з Нацпереліку основних лікарських засобів, необхідні медвироби та витратні матеріали та реабілітаційна допомога в гострому реабілітаційному періоді, харчування в умовах стаціонару.


Знайти медичний заклад, законтрактований з Національною службою здоров’я України на надання медичної допомоги при гострому інсульті, можна на дашборді НСЗУ на карті місць надання послуг за договорами з деталізацією за групами послуг. Необхідно обрати область (Житомирська) та групу послуг («Медична допомога при гострому інсульті»). Або телефонуйте до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77. Оператор підкаже потрібний медзаклад.

Вчора

Сторінки:
Нагору