ТРА
Середа
8
17:11

​У Житомирському районі поліцейські виявили підроблене водійське посвідчення у керманича автівки

9 вересня правоохоронці під час несення служби на одному з блокпостів у передмісті виявили у керманича автомобіля посвідчення водія з ознаками підробки. Нині слідчі вилучили документ та розпочали кримінальне провадження.

Учора близько 10.00 години неподалік села Оліївки працівники сектору реагування патрульної поліції відділу №1 ЖРУП під час проходження блокпосту зупинили автомобіль марки «Audi» під керуванням 22-річного житомирянина.


Поліцейські перевірили надані чоловіком документи за наявними обліками та встановили, що його водійське посвідчення має ознаки підробки та не значиться у жодному реєстрі документів.


Тож на місце події прибула слідчо-оперативна група відділу поліції №1 Житомирського РУП. Правоохоронці задокументували усі обставини правопорушення та вилучили документ для проведення експертних досліджень.


Нині слідчі поліції проводять перевірку у рамках відкритого кримінального провадження. Діяння водія автомобіля правоохоронці кваліфікували за ч. 4 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток та штампів) КК України.


Відповідно до чинного законодавства керманичу може загрожувати покарання у вигляді штрафу до 50 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або піврічного арешту, або обмеження волі на строк до 2 років.

Сторінки:
Нагору