ТРА
П'ятниця
3
20:32

​У Житомирському районі тривають заходи щодо профілактики захворювання на COVID-19

До КНП «Центральна районна лікарня» Житомирської районної ради за період з 7.04.2020 р. по 25.05.2020 р. госпіталізовано 49 пацієнтів з підтвердженим діагнозом СОVID-19, з них 11 жителів Житомирського району. Одужало та виписано за весь період 32 пацієнти. Померло 5 пацієнтів з важким та ускладненим перебігом захворювання.

Станом на ранок 26.05.2020 року у лікарні перебуває 12 пацієнтів з підтвердженими випадками коронавірусної хвороби (з них 4 жителі Житомирського району) та 6 з підозрою на коронавірусну інфекцію. На амбулаторному лікуванні (самоізоляції) перебуває 26 жителів Житомирського району.


Станом на 26.05.2020 року лікарня у достатній кількості забезпечена засобами індивідуального захисту, антисептиками та дезінфекційними засобами, здійснюються протиепідемічні заходи згідно вимог.


Заклад уклав договір з НСЗУ за програмою медичних гарантій на пакети медичних послуг: «Стаціонарна допомога пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2», «Медична допомога, яка надається мобільними медичними бригадами, що утворені для реагування на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2» строком на 3 місяці (квітень-травень-червень). 26.05.2020 року надійшла оплата за квітень 2020 року та проведено розрахунки доплат персоналу у розмірі 300% за надання допомоги пацієнтам з коронавірусною інфекцією.


По КНП «ЦПМСД» Житомирської районної ради видано наказ по реагуванню на підозру «COVID-19» за №58-адм від 10.04.2020 р.


Наразі виділено кошти на придбання засобів індивідуального захисту, деззасобів, антисептиків. Придбано 200 шт. костюмів біологічного захисту та 40 шт. комбінезонів захисних багаторазових, 200 шт. халатів поліпропіленових, 300 пар рукавичок, 100 шт. респіраторів БУК-3, антисептиків та деззасобів на суму 25 тис. грн. Закуплено 15750 шт. масок.


У період з 06.04.20 р. по 25.05.20 р. виявлено 45 випадків захворювання. На даний час лікується амбулаторно 25 осіб. Видужало 16 осіб, 2 померло.


На території обслуговування КНП «ЦПМСД» Житомирської районної ради знаходяться працівники, які прибули з Китайської Народної Республіки. 06.03.20 р. прибуло 5 осіб, 09.03.20 р. – 16 осіб. При огляді ознак гострого респіраторного захворювання не мали, температура тіла в нормі. Станом на 30.03.20 р. термін ізоляції закінчився. За весь період ізоляції в жодного з працівників підвищеної температури та ознак гострого респіраторного захворювання не виявлено.


Станом на 25.05.2020 р. на обліку у медичних працівників перебуває 266 осіб, які прибули із-за кордону, на самоізоляції знаходиться 19 осіб, закінчили перебування в самоізоляції 247 осіб.


22 травня голова Житомирської райдержадміністрації Юрій Оханський провів шістнадцяте позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.


На порядок денний засідання виносилося два питання – про вжиття заходів на території району для запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) та впровадження поетапного послаблення протиепідемічних заходів та щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).


За результатами розгляду першого питання, з урахуванням пропозицій та зауважень, внесених у ході обговорення, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року № 392 «Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів» комісія вирішила встановити на території району карантин до 22 червня п. р.


Селищному, сільським головам рекомендовано провести засідання комісій з питань ТЕБ та НС, на яких розглянути питання щодо поетапного послаблення карантинних обмежень з дотриманням ознак епідемічної ситуації, при яких дозволяється:


1) з 22 травня:

проведення спортивних заходів без глядачів, в яких беруть участь не більше 50 осіб. Спортивні заходи, в яких беруть участь понад 50 осіб, можуть проводиться за погодженням з Міністерством охорони здоров’я, за наслідком оцінки епідемічних ризиків;

проведення релігійних заходів, за умови участі не більше однієї особи на 10 метрів квадратних площі будівлі, де проводиться релігійний захід;

діяльність готелів (крім функціонування ресторанів в готелях);


2) з 10 червня:

діяльність закладів харчування, зокрема приймання відвідувачів у приміщеннях, за умови дотримання протиепідемічних заходів;

діяльність закладів культури, зокрема з прийманням відвідувачів за рішенням власника (органу управління), у тому числі культурних заходів, за умови перебування не більше однієї особи на 5 кв. метрах площі приміщення, де проводиться захід;

діяльність закладів, що надають послуги з розміщення.


КНП Центральна районна лікарня має щотижнево надавати інформацію про показники ознак епідемічної ситуації в районі керівнику робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої розповсюдженням коронавірусної інфекції COVID-19.


Житомирське районне відділення поліції Житомирського відділу поліції Головного Управління Національної поліції в Житомирській області має забезпечити контроль за дотриманням карантинних заходів.


Розглянувши друге питання, комісія вирішила рекомендувати селищному, сільським головам:

1) визначити потребу, розробити план поетапного відновлення роботи закладів дошкільної освіти з урахуванням потреб населення та рівня захворюваності;

2) організувати проведення спільних нарад з підвідомчими підрозділами освіти стосовно вжиття невідкладних та першочергових заходів, спрямованих на реалізацію поетапного відновлення роботи закладів дошкільної освіти та їх роботи на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19);

3) суворо дотримуватись Постанови Головного санітарного лікаря України № 25 від 21.05.2020 «Про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)»;

4) при прийманні дитини до дошкільного навчального закладу обов’язково вимагати медичну довідку про стан здоров’я дитини;

5) батьки зобов’язані надати довідку про відсутність в оточенні членів сім’ї хворих або осіб, що перебувають на самоізоляції через контактування з хворими на коронавірусну інфекцію спричинену COVID-19;

6) врахувавши всі ризики щодо спроможності закладу забезпечити належне виконання цих рекомендацій, у тому числі щодо наявності підготовленого персоналу, матеріально-технічного забезпечення та врахувати їх при прийнятті рішень щодо відновлення роботи дошкільних навчальних закладів в умовах карантину.


25 травня голова Житомирської райдержадміністрації Юрій Оханський провів сімнадцяте позачергове засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Засідання проведено у дистанційному режимі за допомогою електронних засобів комунікації.


На порядок денний виносилося одне питання – про впровадження додаткових обмежувальних заходів на території Глибочицької сільської ради.


Враховуючи ситуацію з розповсюдженням коронавірусної інфекції на території Глибочицької сільської ради, районна комісія доручила тимчасовій мобільній групі при райдержадміністрації, терміново здійснити контрольний виїзд до населених пунктів Глибочицької сільської ради з метою профілактичних бесід з населенням, а також попередження контактних осіб щодо адміністративної відповідальності за недотримання умов карантину.


Глибочицькому сільському голові з метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції COVID-19 рекомендовано:

– закрити на карантин та самоізолювати працівників Глибочицької сільської ради (прийнято відповідне розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації від 21.05.2020 № 23 «Про проведення санітарної обробки територій»);

– припинити роботу закладів дошкільної освіти у зв’язку з поширенням на території Глибочицької сільської ради коронавірусної хвороби (COVID-19).


Житомирське РВ Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Житомирській області має забезпечити проведення обробки дезінфікуючими засобами тротуарів, вулиць, зупинок та місць скупчення населення.


Цього ж дня, 25 травня, враховуючи ситуацію з розповсюдженням коронавірусної інфекції на території Глибочицької сільської ради, на виконання рішення 17 позачергового засідання районної комісії з питань ТЕБ та НС, тимчасова мобільна група при райдержадміністрації у складі представників РДА, Національної поліції та Держпродспоживслужби здійснила терміновий контрольний виїзд до населених пунктів Глибочицької сільської ради з метою проведення профілактичних бесід з населенням, а також попередження контактних осіб щодо адміністративної відповідальності за недотримання умов карантину.


У ході рейду група також перевірила роботу 8 закладів роздрібної торгівлі продуктами харчування в с. Глибочиця, Нова Березина, Гадзинка та Вереси. У результаті моніторингу виявлено низку несуттєвих недоліків в частині виконання протиепідеміологічних заходів. Відповідальним особам винесено відповідні попередження.


Робота у цьому напрямку триває.

Вчора

Сторінки:
Нагору