ТРА
П'ятниця
3
19:22

​Юрій Денисовець зустрівся з представниками національно-культурних меншин

Житомирщина є багатонаціональним краєм, де мирно живуть українці та представники інших національностей. Проживаючи на одній території, представники різних народів привносять свої традиції у розвиток культурного, духовного, економічного та громадського життя області.

Представники національно-культурних товариств беруть участь у заходах, присвячених роковинам голодомору, жертв політичних репресій, конференціях, літературних зустрічах, семінарах, на яких обговорюються нагальні потреби національних меншин.


Сьогодні, 28 листопада, за дорученням начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віталія Бунечка, заступник начальника ОВА Юрій Денисовець та начальник Управління культури та туризму ОВА Анатолій Душко провели зустріч із керівниками національно-культурних товариств Житомирщини.


На заході обговорили роль нацменшин у спротиві російській агресії, міжнаціональне єднання та співпрацю з органами влади у напрямку волонтерства, гуманітарної допомоги потребуючим, хворим і пораненим у медичних закладах та реабілітаційних центрах.


«Забезпечення прав національних меншин, міжетнічна гармонія й солідарність є запорукою суспільної злагоди в регіоні», — зазначив Юрій Денисовець.




Представники нацменшин також ознайомилися із планом заходів щодо реалізації в області Державної цільової національно-культурної програми «Єдність у розмаїтті».


«Сподіваюсь, що сьогоднішнє засідання за круглим столом стане помітною подією у сприянні зміцненню міжнаціональної злагоди, культурному житті регіону, толерантності, збереженню та розвитку національної ідентичності етнічних груп, їх культур, мови, релігії, традицій», — зазначив Юрій Денисовець.


Юрій Денисовець подякував представникам національних меншин за підтримку та конструктивний діалог і зазначив, що Житомирська ОВА й надалі відкрита до співпраці.

Вчора

Сторінки:
Нагору