ТРА
Вівторок
7
09:34

​Вакцинація від COVID-19: В Житомирі дітей щеплюють вакциною Pfizer

В Житомирі дітей щеплюють вакциною Pfizer проти COVID-19. Вакцина прибула до Житомира два тижні тому, країна виробник Бельгія, розповіла Суспільному завідувачка амбулаторії загальної практики сімейної медицини №19 Анна Сачук.

За її словами, вакцина зберігається у морозильній камері, де температура мінус 90 градусів. До амбулаторії її доставляють вже у розмороженому стані.


"Згідно графіку можна зробити щеплення вакциною Pfizer для дітей для захисту від коронавірусної хвороби з дворазовим інтервалом: у 21 – 28 днів. Спочатку батьки приходять до сімейного лікаря або педіатра. Педіатр оглядає і, якщо дитина здорова, направляє у кабінет щеплень", – каже Анна Сачук.


"Розкритий флакон впродовж шести годин можна використовувати, – каже сестра медичного кабінету щеплень амбулаторії №19 Ірина Константинова. – Сьогодні десять доз у нас у флакончику і десять дітей ми запросили на вакцинацію. Якщо якась дитина захворіла чи є якісь певні обставини, у нас у списку є декілька дітей, яким впродовж години ми можемо зателефонувати і вони приїдуть".


Після щеплення вакциною Pfizer для дітей можна відвідувати дитячий садок або школу, каже лікарка. Вакцинуватися Pfizer для дітей від п’яти до одинадцяти років можливо зі згоди батьків або опікунів.


Мама трьох дітей Наталія Прутенко привела семирічну Софію до амбулаторії зробити щеплення від COVID-19. Наталія каже, що як тільки вік дозволятиме, то вакцинуватиме і молодших дітей.


«Я собі вже три щеплення зробила і не бачу нічого поганого. Я вважаю, якщо людина зробила, значить так треба. Будемо більше захищеними", – каже Наталія Прутенко.

Вчора

Сторінки:
Нагору