ТРА
П'ятниця
3
17:16

​Віктор Градівський долучився до обговорення цифрової трансформації соціальної сфери Житомирщини

Сьогодні, 23 листопада, у Житомирі відбулася робоча зустріч з представниками регіональної місії з оцінки прогресу та визначення майбутніх пріоритетів по підтримці цифрової трансформації в Україні.

До зустрічі долучилися заступник начальника Житомирської ОВА Віктор Градівський, директор Департаменту соціального захисту населення ОВА Олена Грищук, керівник секції підтримки реформ Адам Амберг, представники Мінцифри, Мінсоцполітики та Міністерства у справах ветеранів.


“Другий рік поспіль є дуже складним для кожного українця, кожної родини. Незважаючи на війну, ми постійно працюємо над забезпеченням своєчасних соціальних виплат для підтримки найбільш незахищених верств населення”, — сказав Віктор Градівський.


За інформацією Департаменту соціального захисту населення ОВА Зокрема в Житомирській області у 66 територіальних громадах соціальні послуги надаються:


– у 10 територіальних центрах соціального обслуговування (надання соціальних послуг);


– у 32 центрах надання соціальних послуг;


– у 14 будинках інтернатах;


– у 7 центрах реабілітації;


– у 24 відділах соціального обслуговування населення територіальних громад.


При цьому, у фокусі Міністерств – осучаснення та цифровізація механізму отримання всіх виплат, допомог, а також розвиток соціальних послуг для громадян, які потрапили у складні життєві обставини – аби якомога більше людей змогли подолати їх та досягти економічної незалежності від зовнішньої допомоги.


Зокрема в області проведено роботу щодо включення в Реєстр надавачів та отримувачів соціальних послуг 14 інтернатних установ системи соціального захисту населення області, а територіальні громади області подали на реєстрацію 8 надавачів соціальних послуг недержавного сектору.


Житомирщина одна із перших почала приймати внутрішньо переміщених осіб.З початку повномаштабного вторгнення в області було зареєстровано понад 113 тис. внутрішньо переміщених осіб, на сьогодні фактично проживають 60 тис.


Також у Житомирській області запроваджено в промислову експлуатацію у системі ЄІССС шість видів соціальних виплат:


допомога на дітей, над якими встановлено опіку та піклування;


допомога на дітей, хворих на тяжкі захворювання;


допомога при усиновленні дитини;


допомога на дітей одиноким матерям;


державна соціальна допомога особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю;


державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям.


Запровадження в промислову експлуатацію ЄІССС спрощує роботу та підвищує швидкість надання послуг громадянам. Впровадження централізованого призначення, нарахування та виплати допомог в ЄІССС дозволить людям:


зручно та більш швидко отримати послуги;


легко перейти на обслуговування від одного до іншого управління соцзахисту у разі зміни місця фактичного перебування; мінімізувати використання паперових носіїв.

Вчора

Сторінки:
Нагору