КВІ
Вівторок
30
22:54

​Житомирська міськрада підтримала законопроєкт про заборону діяльності УПЦ в Україні

21 квітня під час сесії депутати Житомирської міськради від імені Житомирської міської територіальної громади висловили підтримку законопроєкту №8371, в якому, зокрема, йдеться про заборону релігійних організацій, центри прийняття рішень яких знаходяться в РФ.

За словами Житомирського міського голови Сергія Сухомлина, у своєму звернення Житомирська міська рада намагалася врахувати позицію усіх депутатських фракцій.


"Я думаю, що це звернення на 90% відповідає усім зверненням, які сьогодні були проголошені нашими депутатами. Я хочу, щоб міська рада висловила свою позицію стосовно цього звернення. Історія законопроєкту полягає в наступному: у свій час РНБО зробила роботу і дала доручення Кабміну розробити законопроєкт. Кабмін зробив це і законопроєкт зараз перебуває на розгляді Верховної Ради. У ньому чітко визначено позицію і механізми щодо церков, які можуть підтримувати російську агресію", – сказав міський голова.


Текст звернення на підтримку закону України №8371 від 19 січня 2023 року під час сесії зачитав секретар Житомирської міської ради Віктор Клімінський.


"Житомирська міська рада висловлює волю Житомирської міської громади та вважає пряму або опосередковану підтримку збройної агресії проти українського народу злочином проти людяності. З цих підстав неприпустимими є існування релігійних організацій, ідеєю існування яких є заперечення суверенітету та державності України, приниження прагнення вільного народу до свободи та самовизначення, нівелювання ролі держави України у світовій історії, нав'язування моноцентричного світогляду та владного авторитаризму", – озвучив вступну частину звернення секретар міськради.


В тексті звернення сказано, що, ознайомившись із проєктом закону України №8371 від 19 січня 2023 року "Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій" Житомирська міська рада підтримала запровадження запропонованих змін.


"Наполягаємо на якнайшвидшому законодавчому врегулюванні заборони діяльності релігійних організацій, які афілійовані із центрами впливу, керівний центр яких знаходиться зам межами України у державі, яка здійснює збройну агресію проти України. Виходячи із викладеного, поділяємо прагнення Уряду до заборони діяльності на території України будь-яких релігійних організацій, релігійним центром яких є Російська православна церква за результатами релігієзнавчої експертизи статуту про управління Української православної церкви. Також міська рада просить вирішити питання подальшої долі майна, що перебуває у власності таких організацій. Просимо врахувати думку Житомирської міської територіальної громади при прийнятті проєкту закону", – зачитав звернення депутатів Віктор Клімінський.


Рішення було прийняте голосами 33 із 34 депутатів Житомирської міськради.

Вчора

Сторінки:
Нагору