ТРА
Понеділок
6
22:57

​Інтерактивна зустріч на тему «Безбар’єрність у комунікаціях» відбулася у Домі української культури

За ініціативи управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради відбулася зустріч із працівниками підвідомчих структур задля покращення роботи із людьми, які мають інвалідність. Голова Житомирської обласної громадської організації людей з інвалідністю "Молодь. Жінка. Сім'я." Неля Ковалюк розповіла про те, як не допускати помилок у роботі.

«Так склалося, що я була причетною до прийняття Конвенції про права осіб з інвалідністю, яка стала частиною українського законодавства. Ми довго боролися, разом із представниками з усієї країни неодноразово зверталися до комітету ООН і нам вдалося отримати статус людей з інвалідністю. Зараз важливо навчитися коректно звертатися до людей з інвалідністю, саме тому ми підготували цю презентацію» — Неля Ковалюк.


«Основна ціль нашої роботи — не жаліти, а допомагати. Люди мають почуватися повноцінними, ми допомагаємо не тільки коли до нас звертаються, а навіть у побуті» — Людмила Сікайло заступниця начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради.


«Тематика важлива з багатьох причин, адже осіб з інвалідністю більше ніж нам здається. У ЗМІ не зустрічав інформації щодо етики спілкування з людьми з інвалідністю, тому це необхідно» — Віктор Малюта, начальник відділу з питань фізичної культури і спорту управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради.


Конвенція про права осіб з інвалідністю стала першим договором про права людини у XXI столітті. Текст Конвенції було прийнято Генеральною Асамблеєю Організації Об'єднаних Націй 13 грудня 2006 року.


Вчора

Сторінки:
Нагору