ТРА
Середа
1
04:59

​На Житомирщині горів двоповерховий будинок - одна людина загинула, ще одну врятували

11 лютого в селі Заремля Баранівської громади загорівся двоповерховий житловий будинок, в якому на той час були люди. Під час пожежі загинув 63-річний чоловік, 69-річну жінку вдалося врятувати. Про це Суспільному розповів пресофіцер обласного управління ДСНС Павло Франчук.

За його словами, повідомлення про пожежу на лінію "101" надійшло близько пів на одинадцяту ранку від жителів села Заремля, які стали очевидцями пожежі.


"Ці ж перехожі попередили, що в будівлі можуть бути люди. Коли наші вогнеборці приїхали, то побачили, що з вікна квартири на першому поверсі йде густий дим. Аби зайти в палаючі приміщення, їм знадобилися апарати на стисненому повітрі. Всередині квартири, звідки йшов дим, на тліючому дивані лежав бездиханний 63-річний чоловік – схоже, йому було важко пересуватися, бо в оселі були милиці. На жаль, врятувати його не вдалося. З вікна другого поверху просила про допомогу 69-річна жінка, якій надзвичайники допомогли спуститися вниз по триколінній висувній драбині. Медики одразу оглянули жінку та госпіталізували її до лікарні з попереднім діагнозом "отруєння продуктами горіння", – каже Павло Франчук.


О 10:45 пожежу локалізували, а ще за 15 хвилин – повністю загасили. Вогонь знищив домашні речі в квартирі та пошкодив облицювання стін і стелі.


"Ліквідовуючи пожежу, рятувальники винесли на свіже повітря ще й кота та передали його сусідам", – говорить Павло Франчук.


Попередньо встановлено, що причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення. Як виявилося, диван на кухні стояв впритул до груби, яку того дня пропалювали.

Вчора

Сторінки:
Нагору