ТРА
Понеділок
6
12:53

​На Житомирщині спостерігають нечасте явище — "родину циклонів"

Останні тижні на Житомирщині спостерігають нечасте явище — так звану "родину циклонів", яке принесло температурні стрибки і тривалий період дощової погоди. За попередніми прогнозами погода покращиться наприкінці цього тижня.

Про це в коментарі Українському радіо Житомир розповіла завідувачка сектору метеопрогнозів Житомирського гідрометцентру Іраїда Єлєневська. За її словами, "родина циклонів" це доволі рідкісне явище, коли утворюється не один, а декілька циклонів, які переміщуються один за одним з невеликими часовими інтервалами. Третій за рахунком молодий циклон зайшов на Житомирщину 24 квітня.


"Циклони мають завжди поганий настрій, тож 24 квітня буде хмарно, рясно дощитиме, температура вдень матимемо скромних 8-10 градусів тепла. Дещо покращиться погода 25 квітня, дощі пройдуть лише в окремих районах області, можливі сонячні прояснення і більш комфортна температура, вночі це буде 7 тепла, вдень до 16", — сказала синопткиня.


За словами Іраїди Єлєневської, нова хвиля негоди надійде 26 квітня: знову підуть дощі, буде хмарно, температура суттєво підвищуватися не буде, вночі це 4-6 градусів тепла, день близько 10-12 градусів. Цей циклон має залишити Житомирщину лише наприкінці тижня, десь приблизно 27 квітня, сказала Іраїда Єлєневська. Тоді погода поліпшиться, дощі припиняться і вночі буде 10 градусів тепла, а вдень до 18 тепла.


"Я сподіваюся, що це буде вже останній циклон. Далі має бути теплий сезон, там також йтимуть дощі. Але вони мають інший характер: короткочасні, з грозами і без різкого похолодання. Циклони, як центрифуга. Він начебто йде з півдня і повинен нести до нас тепло, але він як центрифуга навпаки затягує холодне повітря. І тоді йде дощ, холодніє, потім трохи сонечко і знову дощ — така нестійка погода. Так буде і в найближчі дні", — прокоментувала Суспільному Іраїда Єлєневська.

Вчора

Сторінки:
Нагору