ТРА
Четвер
2
15:13

​Патронат на Житомирщині стає необхідністю для кожної громади

За ініціативи служби у справах дітей Житомирської ОВА 29 березня відбулася розширена нарада-семінар на тему: «Патронат над дитиною як складова системи захисту прав дитини в громаді».

Участь у заході взяли начальник служби у справах дітей Житомирської ОВА Анна Лужко, начальник Житомирської РВА Юрій Тарасюк, директор Житомирського обласного центру соціальних служб Анна Антіпова, керівники служб у справах дітей, голови громад району.


Начальниця служби у справах дітей Житомирської ОВА акцентувала увагу присутніх на актуальних питаннях реалізації патронату на Житомирщині та чому саме ця послуга стає необхідністю для кожної громади.


Про розвиток, зміцнення патронату над дититною, основні завдання та очікувані результати від цієї послуги поінформувала регіональний координатор Проєкту «Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни» Наталія Пилипчук.


З досвідом запровадження патронату у Любарській громаді, де наразі створено три патронатні сім’ї, ознайомила начальник служби у справах дітей Любарської селищної ради Леся Ющенко.


Учасники зібрання розглянули та обговорили питання кадрового забезпечення й організації роботи служб у справах дітей територіальних громад району щодо захисту прав і законних інтересів дітей, недопущення ризиків при відборі кандидатів у патронатні вихователі, заходи, які вживаються службою зайнятості з інформування шукачів роботи про патронат над дитиною як альтернативи працевлаштування.


Під час виступів демонструвалися презентаційні матеріали, що стануть у нагоді фахівцям служб у справах дітей, які працюють з кандидатами у патронатні вихователі на території своїх громад.

Вчора

Сторінки:
Нагору