ТРА
Середа
1
01:54

​Тепло, затишно, безпечно: Новогуйвинська громада має ще два якісних укриття

Два навчальних заклади: ліцей і садочок вже «обживають» укриття. Навчальний процес тепер проходить «очно».

Безпечні сходи, необхідні вказівні та інформаційні таблички зустрічають нас на вході в укриття дошкільного закладу. Вихователі резюмують: евакувати дітей організовано вдається іноді і за 2-3 хвилини, бо не витрачають часу на додаткові збори, так як усе необхідне вже є в укритті.


В сховищі для маленьких є декілька кімнат: багато ігрових та затишних зон, кімнати для сну, в яких невдовзі стоятимуть ліжечка. Є навіть «музична зала».



Майже в усіх кімнатах на стінах -- яскраві сюжетні малюнки: впізнавані позитивні казкові герої, зображення «друзів наших менших». Колектив садочку щедро облаштував ігрові зони: тут і мрія маленької господині та господаря – іграшкова кухня, візочки, автомобілі, пазли, кубики – від кількості розбігаються очі. Є необхідні запаси питної та технічної води, безпечний посуд для малюків, засоби гігієни.


Облаштовано два санвузли: там покладено кахлі, встановлені унітази та раковини. В них, так само, як і в інших приміщеннях тепло та сухо. Є джерело альтернативної енергії.



Ще одне сховище у тому ж селі – для учнівської молоді. Наразі у ліцеї очно навчається 210 дітей із 321, 48 – виїхали за кордон. Площа сховища – 549 м2. Кожен куточок тут – цілий артоб’єкт: тут і зображення Жінки-України, куточок англійської мови, ігрова та навчальна зона для учнів молодших класів. Попри те, що у сховищі тепло колектив ліцею подбав і про невеликі ковдрочкки для своїх вихованців.


У цьому немалому укритті також є «медичний куточок» в якому буде працювати й медичний працівник закладу.


В укритті вже навіть проводять зустрічі та лекції.


Вчора

Сторінки:
Нагору