ТРА
Середа
1
00:49

​У магазинах під Житомиром неповнолітнім продавали цигарки та пиво

Ювенальні поліцейські застерігають продавців алкоголю та тютюну: такі товари не для дітей!

Правоохоронці продовжують проводити рейди у населених пунктах області задля запобігання продажу дітям пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, тютюнових виробів, електронних сигарет тощо. Вони виявляють недобросовісних продавців та власників торгівельних закладів, а також проводять роботу з батьками неповнолітніх.


Днями у двох магазинах, що розташовані у смт Новогуйвинському та с. Глибочиці Житомирського району поліцейські задокументували факти продажу неповнолітнім цигарок та пива.


- На жаль, у невеликих населених пунктах спостерігаємо таку неприємну тенденцію: продавці добре знають місцевих жителів, у тому числі дітей. Але це не зупиняє їх від реалізації неповнолітнім заборонених товарів, - коментує керівник підрозділу ювенальної превенції Управління превентивної діяльної ГУНП області Наталія Гончарук. – Тож тепер кожному з них загрожують штрафи від 6800 до 13600 гривень. Сподіваємось, що такий аргумент застереже їх від повторних правопорушень.


У цих же громадах поліцейські виявили п’ятьох дорослих, які разом з неповнолітніми розпивали алкогольні напої. Відтак щодо них склали адміністративні протоколи за ст. 180 (Доведення неповнолітнього до стану сп'яніння) КУпАП.


Ще 11 юнаків та дівчат проводили дозвілля з цигарками та спиртним. З усіма ними поліцейські провели роз’яснювальні бесіди. Варто зазначити, що відповідальність за вчинення адміністративних правопорушень настає з 16-річного віку. Відтак щодо 7 з них були складені адміністративні матеріали за ст. 178 (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді) КУпАП, а ще двох – за ст. 175-1 (Куріння тютюнових виробів у заборонених місцях) КУпАП. За молодших порушників відповідатимуть батьки.


Цільові рейди поліцейських тривають постійно. Щодо торгівельних закладів, де виявлені порушення, правоохоронці готують повідомлення до податкової служби для вирішення питання про позбавлення їх ліцензій на продаж алкогольних та тютюнових виробів.

Вчора

Сторінки:
Нагору