ТРА
П'ятниця
3
19:27

​У середмісті Житомира упродовж двох тижнів на дереві висів мертвий кіт

У центрі Житомира на вулиці Небесної Сотні упродовж двох тижнів на дереві провисів мертвий кіт. 14 лютого після оприлюднення інформації про це у соцмережах його зняли. Хто міг вбити тварину і за яких умов вона опинилася на дереві, — з'ясовує поліція.

Пост про те, що на дереві два тижні поспіль висить мертвий кіт, і це нікого не бентежить, в одній із соцмереж з'явився 13 лютого. Продавчиня одного із магазинів, який розташований поруч, Вікторія розповіла Суспільному, що тварину зняли після того, як інформація набула розголосу.


За словами речниці Житомирського райвідділу поліції Марини Вітвіцької, заява про цей факт до поліції не надходила. Про це дільничні офіцери самі дізналися із соцмереж, і наразі вони встановлюють обставини.


"На даний час вони встановили особу, на яку вказують мешканці будинку поруч. Вони поспілкувалися із цим чоловіком. Обстежили місце його проживання та умови утримання ним тварин. На сьогодні у його квартирі живе ще три коти. Цей чоловік заперечує свою причетність до жорстокого поводження з будь-якими тваринами. Каже, що він тварин любить", — розповіла Марина Вітвіцька.


Житомирянин Ігор сказав, що проживає у будинку, поблизу якого на дереві виявили мертвого кота. Каже, його сусід Віталій утримував у своїй квартирі п’ятьох котів. Одного з них він міг викинути із балкона.


"І сусіди так сказали. Запитували у нього, навіщо він так робить, адже ці коти нічого поганого йому не зробили. Але він стверджує, що потрібно ще довести, що той насправді був його кіт. У нього раніше було п’ять котів, а зараз залишилося три. І ще два качури. Я у своїй квартирі чую, як ці качки своїми лапами там ляпають. Там сморід у тій квартирі. І качки, і коти живуть в одній хаті. Я знаю, що один кіт у нього помер. І він його викинув. Той просто впав на асфальт. Прибиральниця через два дні його звідти прибрала. Ще один його кіт якраз висів ось тут на дереві. Він раніше сам стрибав із четвертого поверху. Ми швидку викликали. Він на поліцію з ножем кидався. Щоб ви розуміли, якщо витяжка погано працює у будинку, то увесь цей котячий сморід відразу у моїй квартирі та у квартирах сусідів", — розповів житомирянин Ігор.


Житомирянка Олена розповіла, що проживає у цьому ж будинку в одному під’їзді із Віталієм. За її словами, кіт, якого виявили на дереві мертвим, той самий, якого утримував її сусід Віталій.


"Тиждень тому у під'їзді та у квартирах було просто нестерпно дихати. Через сморід із квартири Віталія. І ще цей кіт, що опинився на дереві. Це точно він. Ми цього кота не раз бачили на сходах у під’їзді нашого будинку", — сказала сусідка Віталія Олена.


Кореспонденти Суспільного намагалися отримати коментар від Віталія, але чоловік не відчинив двері. Зі слів голови ОСББ Ірини Поплавської, вона написала листа зі зверненнями мешканців будинку до Житомирської міської ради.


"Люди дуже переживають. Бо цей Віталій неадекватний геть. Це небезпечно з ним проживати поруч у квартирі. Я звернулася до міськради з листом декілька днів тому. Але відповіді ми ще не отримали. Ми хочемо, щоб нам просто допомогли", — розповіла голова ОСББ.


Житомирська зооволонтерка Людмила Охотнікова сказала, що викидати тварину, яка загинула, через вікно, не припустимо.


"Кожний власник тварини несе за неї відповідальність. Вона має влаштовувати їй ветеринарний нагляд. І якщо тваринка помирає, то її власник має її захоронити. І в жодному разі не повинен її викидати через вікно чи вивозити на смітник, а саме захоронювати її", — розповіла зооволонтерка.


За словами речниці Житомирського райвідділу поліції Марини Вітвіцької, поліцейські готують запити до медичних установ щодо стану здоров’я Віталія.


"Наразі встановлено, що це 52-річний чоловік, який постійно проживає за вказаною адресою. З приводу його стану здоров’я будуть готуватися запити до спеціальних установ. Зараз поліцейські готують звернення до Житомирської міської ради, ініціюють спільне інспектування умов його проживання. Для того, щоб встановити, чи дійсно умови його проживання відповідають санітарним нормам і яку шкоду це завдає сусідам", — сказала речниця Житомирського райвідділу поліції Марина Вітвіцька.

Вчора

Сторінки:
Нагору