ТРА
Неділя
5
17:23

​У Житомирі поліцейські викрили шахрая, який видурив у дівчини ноутбук

Дільничні офіцери встановили, що 29-річний житель м. Коростишева, пообіцявши житомирянці технічно налаштувати її ноутбук, забрав комп’ютер та не повернув. Поліцейські розпочали досудове розслідування та встановили, що чоловік одразу здав техніку до ломбарду.

До Житомирського відділу поліції звернулась 16-річна жителька обласного центру із повідомленням про ошуканство. За словами дівчини, ще у на початку грудня минулого року малознайомий чоловік запропонував їй свої послуги у технічному налагодженні ноутбука. Студентка погодилась на пропозицію та віддала тому техніку вартістю 10 тисяч гривень.


У рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за ст. 190 (Шахрайство) ККУ, поліцейські встановили, що до вчинення злодіяння причетний 29-річний коростишівець.


Чоловік зізнався у вчиненому та пояснив, що майже одразу здав комп’ютер до ломбарду, про що свідчили і відповідні документи. Нині триває подальше досудове розслідування. Поліцейські встановлюють місце знаходження майна заявниці.


За чинним законодавством заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до 240 годин, або виправними роботами на строк до 2 років, або обмеженням волі на строк до 3 років.

Вчора

Сторінки:
Нагору