ТРА
Середа
8
21:36

​У Житомирському медінституті запрацював Навчальний тренінговий центр: студенти отримали доступ до новітніх освітніх інструментів

У Житомирському медичному інституті відкрився Навчальний тренінговий центр. На базі нового центру студенти та вже практикуючі медсестри та медбрати будуть відпрацьовувати клінічні навички на спеціальних манекенах та в умовах максимально наближених до роботи з реальними пацієнтами.

Навчальний тренінговий центр складається із 10 лабораторій клінічних навичок, оснащених:

манекенами, медичним обладнанням, штучними частинами тіла — все необхідне для відпрацювання медичних навичок в наближених до реальних умов;

камерами, мікрофонами, екранами — для максимально эффективного освітнього процесу — студенти та викладачі можуть в реальному часі спостерігати за процесом навчання та записувати його для подального аналізу.


«Створення Навчального тренінгового центру в рамках Україно-швейцарського проєкту «Розвиток медичної освіти» — це потужний крок вперед до підвищення якості професійної підготовки медичних працівників, наближення до європейських стандартів. Навчально тренінговий центр – це комплексне вирішення означеного питання, що також дозволяє посилити потенціал науково-педагогічних працівників і адміністрації щодо управління навчальним закладом»,— говорить Віктор Шатило, ректор Житомирського медичного інституту.

Уряд Швейцарії через україно-швейцарський проєкт «Розвиток медичної освіти» інвестував майже 3 млн грн у розбудову Навчального тренінгового центру. За підтримки Проєкту в Центрі відкрили Лабораторію клінічних навичок з фокусом на освіту майбутніх медсестер та медбратів, які планують працювати на первинній ланці.


«Сьогодні ми відкриваємо Лабораторію клінічних навичок для навчання фахівців, які вже працюють, та майбутніх сімейних медсестер і медбратів у Житомирі. Україно-швейцарський проєкт «Розвиток медичної освіти» з 2019 року працює в напрямку вдосконалення якості надання медичних послуг на первинній ланці, що можливо завдяки посиленню освіти в Україні.

Але хочу підкреслити, що ми інвестуємо не тільки в закупівлю новітніх манекенів і комп'ютерів для оснащення симуляційних кімнат. Наша першочергова задача — підсилити й покращити якість медичної освіти в Україні, а це неможливо без інвестицій у кращі навички викладачів, IT, ресурси, як от сучасну літературу, знання англійської мови — те, що й формує якісну освіту в медичних ЗВО України»,— говорить Тетяна Степурко, керівниця проєктного офісу україно-швейцарського проєкту «Розвиток медичної освіти».


Уряд Швейцарії через україно-швейцарський проєкт «Розвиток медичної освіти» приділяє велику увагу посиленню освіти лікаря загальної практики і медсестер на первинній ланці медичної допомоги в Україні. Саме тому Проєкт першочергово працює над розбудовою симуляційного навчання саме для майбутніх сімейних лікарів, медсестер і медбратів.

З 2019 року Проєкт інвестував понад 15 млн грн в розбудову симуляційного навчання у шести медичних ЗВО в Україні.


Нові лабораторії клінічних навичок для лікарів загальної практики відкриваються у: Рівненській медичній академії, Тернопільському національному медичному університеті, в Житомирському медичному інституті, в Харківському національному медичному університеті, у Львівській медичній академії ім. Андрея Крупинського та Чернівцях в Буковинському державному медичному університеті

Сторінки:
Нагору