ТРА
Вівторок
7
06:45

​Зруйновані, але незламні: АПК «Дубовий гай» продовжує свою роботу попри російську ракетну атаку. ВІДЕО

У ніч 28 лютого по агропромисловому комплексу «Дубовий гай», яке розташоване у с. Підруддя Овруцької громади, російськими окупантами було завдано ракетний удар. В результаті ворожої атаки було пошкоджено три будівлі господарства. В цю ніч на підприємстві знаходилося 3 працівника, з яких один отримав поранення та був госпіталізований.

Зранку працівники підприємства приступили до розбору завалів — діставали скалічених та вбитих тварин. Допомогу у ліквідації наслідків ракетного удару підприємству надало керівництво Овруцької громади. З близько 2200 свиней після удару вціліло лише 500.


Руйнування розбирали майже 10 днів. Частину свиней перевели у вцілілі приміщення, інших — продавали місцевим за символічну ціну, на м’ясокомбінат, а також передавали на потреби ЗСУ.


Незважаючи на всі труднощі, підприємство почало відновлювати свою діяльність. Спочатку тваринам подали воду, потім запустили кормоцех, який також зазнав руйнувань.


Пізніше на території репродуктора обладнали адмінприміщення, їдальню, а також тимчасові складські приміщення. Директорка Марія Ущаповська зазначає, що підприємству допомогло те, що були сприятливі економічні фактори — ціна на зернові та продукцію.


Нині на підприємстві вже працює цех по виготовлю кормів, діє репродуктор та підростає чергове поголів’я свиней на реалізацію. Детальніше про це розповіла директорка АПК «Дубовий гай» Марія Ущаповська.

Теги: відео

Вчора

Сторінки:
Нагору