ТРА
П'ятниця
3
14:49

​Демонтовані у Житомирі вуличні світильники продадуть громадам

Комунальне підприємство "Міськсвітло" зможе продавати іншим громадам вуличні світильники, які в Житомирі замінили на світлодіодні лампи. Про це Суспільному розповів заступник Житомирського міського голови Сергій Кондратюк. За його словами, "Міськсвітло" зможе продати близько двох тисяч світильних ламп.

"Місто Житомир уже три роки, як освітлюється світлодіодними лампами. Ми маємо велику економію від споживання цих світлодіодних точок. Тому було б доцільно надати дозвіл комунальному підприємству "Міськсвітло" для того, щоб воно реалізувало ці світильники, щоб їх не утилізувати", – каже Сергій Кондратюк.


Громади через систему Прозоро зможуть купувати у підприємства вживані світильники.


"Є уже пропозиції від інших громад, не лише Житомирської громади, а й інших громад України щодо можливості купівлі цих світильників" – говорить Сергій Кондратюк.


Демонтовані світильники зберігаються на складах КП "Міськсвітло". Як розповів директор комунального підприємства "Міськсвітло" Сергій Ковальчук, впродовж 2019 року підприємство замінило усі світильники в Житомирі, які працювали на лампах розжарювання.


"Ці світильники у нас мінялися в рамках програми, були виділені кошти міською радою на закупівлю 7 200 світильників, – каже Сергій Ковальчук. – І впродовж п'яти місяців ми повністю замінили старі світильники на енергоефективні. Наше місто перше в Україні, яке перейшло на LED освітлення і з цього часу ми почали економити кошти".


Начальник виробничо-технічного відділу Володимир Майданов говорить, що світильники у робочому стані.


"Якщо знайдуться покупці, бо це вже застаріла продукція. Зараз всі, навіть сільські громади, переходять на світлодіодну продукцію. Ці потужніші і неенергоефективні та затратні по електроенергії. Але якщо будуть охочі, то ми будемо готувати лампи і продавати їх. У нас був запит в торгово-промислову палату і вони робили оцінку в залежності від потужності, це десь 150 гривень і менше", – каже Володимир Майданов.


За словами Сергія Ковальчука, питання продажу 1 902 світильників винесли на сесію для того, щоб надали дозвіл на їх реалізацію.


"Якщо ми їх реалізовуємо, вони продаються, то підприємство заробляє гроші, – каже Сергій Ковальчук. – Не реалізовуємо, то вони залишаються і тоді потрібно виносити питання про доцільність їх списання, або попробувати знову організувати торги і реалізувати. Враховуючи те, що в нас в країні йде війна і є багато міст і сіл, які знаходяться взагалі без світильників, можливо попит і буде. Можливо, варто звернутися до міської ради, щоб вона передала ці світильники як гуманітарну допомогу постраждалим містам і селам".

Вчора

Сторінки:
Нагору