ТРА
Неділя
5
22:23

​На Житомирщині побільшає дитячих майданчиків

Проблему встановлення ігрових майданчиків та покращення дозвілля дітей намагаються вирішити в Коростишівській об’єднаній територіальній громаді. Зараз працівники міської ради формують перелік місць, де необхідно облаштувати зони дитячого відпочинку. Тому місцевих жителів просять звертатися з побажаннями та проханнями.

Нестача дитячих майданчиків є однією з найактуальніших проблем Житомирської області сьогодні. Особливо вона відчутна в пору літніх канікул, коли закриваються садочки та не працюють школи. Багато ігрових майданчиків, що залишилися ще з часів радянського союзу - небезпечні для перебування дітей. Прогнилі гірки, поламані лавки та гойдалки, як правило, не сприяють здоровому дозвіллю. Діти, що відпочивають на таких майданчиках, можуть травмуватися. На сучасні технічно безпечні - у місцевих бюджетах часто не вистачає коштів.


Болючою вищезгадана проблема є і для Коростишівської ОТГ. Батьки дітей дошкільного та молодшого шкільного віку часто звертаються до місцевої влади з проханням створити нормальні умови для дозвілля малечі.


Тож депутати на останній сесії міської ради вирішили доручити працівникам міської ради протягом двох тижнів сформувати перелік місць, де необхідно встановити ігрові майданчики. Розміри майданчиків повинні відповідати кількості дітей, що проживають в районі їх розміщення. Щоб внести свої побажання жителі ОТГ можуть звертатися до депутатів, міського голови та відповідальних працівників міської ради.


Після того як сформують перелік - проведуть відкрите жеребкування та визначать черговість фінансування. Це необхідно для прозорості процедури та уникнення конфліктних ситуацій. Залишається лише сподіватись, що гарну ідею втілять в життя та покажуть достойний приклад іншим.


Александрович Наталія

Вчора

Сторінки:
Нагору