ТРА
П'ятниця
3
14:37

​Олександр Федько: Житомирщина отримає з фонду ліквідації наслідків збройної агресії 831,4 млн грн на реалізацію п’яти проєктів відновлення

Зокрема, ці кошти будуть використані на реконструкцію Коростенського міського ліцею № 2, капітальний ремонт Кирданівського ліцею, реконструкцію Обласної лікарні Гербачевського та обласної дитячої лікарні, а також на розробку проєктно-кошторисної документації для будівництва гуртожитку у Зарічанах.

Про це сьогодні йшлося на нараді під головуванням Віцепрем’єр-міністра з відновлення України Олександра Кубракова. Також наша область може отримати ще 289,4 млн грн субвенції з державного бюджету на ремонт, відновлення чи будівництво об’єктів, які мають вплив на життєдіяльність населення.


Для того, щоб обґрунтувати необхідність виділення цих коштів на державному рівні, органам місцевого самоврядування необхідно якнайшвидше подати до обласної військової адміністрації пропозиції щодо таких проєктів у громадах.


Відповідні департаменти ОВА будуть опрацьовувати інформацію щодо надісланих проєктів та до 19 липня мають відправити усі зібрані матеріали до Мінінфраструктури на погодження.


Варто нагадати, що наприкінці 2022 року запрацював Реєстр пошкодженого та знищеного майна. Основними користувачами цього Реєстру є виконавчі органи сільських, селищних і міських рад.

Наразі жителі Житомирської області через послугу «єВідновлення» вже подали 194 заяви на отримання компенсації для відновлення житла, яке має незначні пошкодження. Однак через недоопрацювання органів місцевого самоврядування, у 27 заяв закінчилися терміни розгляду.


Наголошуємо, що зволікання щодо розгляду питань, пов’язаних із наданням компенсації, є недопустимим.

Вчора

Сторінки:
Нагору