ТРА
П'ятниця
3
13:58

​У Бердичеві поліція повідомила про підозру керівнику комунального підприємства

Укладання ряду додаткових угод призвело до безпідставного завищення вартості поставки електричної енергії споживачу. Відтак підприємство недоотримало обумовленої енергії, а територіальній громаді діями посадовця спричинено значної майнової шкоди.

Слідчі Бердичівського районного відділу поліції встановили, що в лютому 2020 року директор комунального підприємства уклав договір з постачальником енергії з Черкащини на суму майже 9 000 000 гривень. Пізніше виконавець повідомив замовника про збільшення вартості енергії, аргументуючи це консультаційно-аналітичними довідками торгово-промислової палати одного з регіонів країни.


Тож у вересні 2020 року керівник комунального підприємства безпідставно підписав додаткові угоди, в яких було суттєво завищено ціну на електричну енергію у порівнянні з основним договором. Це було й підтверджено висновками проведених експертиз.


26 січня слідчі поліції, за погодженням Бердичівської окружної прокуратури, вручили повідомлення про підозру 51-річному директору комунального підприємства у неналежному виконанні своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки територіальній громаді в особі Бердичівської міської ради (ч. 2 ст. 367 КК України). Досудове розслідування триває.


За такі дії передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Вчора

Сторінки:
Нагору