ТРА
П'ятниця
3
14:32

​У Житомирі не погодили кілька заявок на ремонт житла, пошкодженого внаслідок обстрілів армією РФ

Чотирьом заявникам із Житомира відмовили у наданні компенсації на ремонт житла, пошкодженого внаслідок обстрілів міста армією РФ. Про це під час засідання виконкому повідомив начальник управління житлового господарства Житомирської міськради Андрій Гуменюк.

За його словами, комісія з розгляду питань щодо надання компенсації на відновлення пошкодженого об'єкта розглянула 11 заявок, які надійшли в реєстр пошкодженого та зруйнованого майна. У чотирьох випадках людям відмовили.


"Що стосується причин відмови, то в трьох випадках відмова була пов'язана з тим, що люди вже провели поточний ремонт – як самостійно, так і за рахунок благодійних організацій. Зокрема, таких як "Карітас". Ще в одному випадку були виявлені пошкодження, які не можуть бути усунені шляхом проведення поточного чи капітального ремонту, бо будинок зруйнований повністю. Цей будинок переходить в іншу категорію", – сказав Андрій Гуменюк.


Під час його виступу Житомирський міський голова Сергій Сухомлин запитав про те, чи передбачена компенсація, якщо людина сама зробила ремонт власним коштом і після цього подала заявку на компенсацію.


Профільний заступник міського голови Сергій Кондратюк відповів, що порядком це не передбачено. У відповідь на слова міського голови, що це несправедливо, Сергій Кондратюк відповів, що погоджується, але порядок наразі існує в такому вигляді.


"Ми самі чекаємо на зміни, ставимо питання на всіх зустрічах і семінарах, але поки є так", – каже Сергій Кондратюк.


Зі слів Андрія Гуменюка, загальна сума по семи погоджених заявах, які розглянула комісія, складає 280 тисяч гривень.


"На сьогоднішній день в реєстрі пошкодженого майна є 53 заявки і вже є зворотний зв'язок від жителів – 11 громадян отримали гроші на картку за результатами роботи комісії", – розповів начальник управління житлового господарства.


Після розгляду питання члени виконкому підтримали та погодили виділення компенсацій за сімома заявками жителів Житомирської громади, в решті чотирьох випадків заявки на компенсацію було відхилено.


У коментарі Суспільному Андрій Гуменюк уточнив, що мова йде про компенсації для тих жителів Житомирської громади, які подали заявку на компенсацію через програму "єВідновлення" в застосунку "Дія".


Суспільне очікує на коментар профільного заступника Житомирського міського голови Сергія Кондратюка.


Раніше Суспільне повідомляло, що п'ять мільйонів гривень виділили депутати Житомирської міської ради для відновлення місць загального користування пошкоджених будівель внаслідок атаки російських військ 28 травня. За таке рішення на позачерговій сесії 30 травня проголосували 33 депутати.


П'ятого липня у коментарі Суспільному Сергій Кондраюк розповідав, що із 15 липня жителі двох багатоповерхівок та 17 приватних осель у Житомирі, які були повністю зруйновані внаслідок атак російських військ, зможуть отримувати компенсацію за втрачене житло. Гроші для виплат надійдуть із державного бюджету.


Що відомо про атаку російських військ 28 травня на Житомирщині


Вночі 28 травня армія РФ атакувала Україну безпілотниками. Повітряна тривога в Житомирській області тривала майже п’ять годин. Зранку на Житомирщині пролунали звуки вибухів. Є пошкодження, повідомив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.


Внаслідок обстрілів російськими військами 28 травня у Житомирі вибухова хвиля пошкодила житлові будинки, об'єкти інфраструктури та заклади освітньої й медичної сфер.


В Станишівській громаді на Житомирщині внаслідок російського обстрілу пошкоджено 200 приватних садиб, будинок культури, амбулаторію та адміністративну будівлю.

Вчора

Сторінки:
Нагору