ТРА
П'ятниця
3
14:24

​Віктор Градівський провів засідання обласної міжвідомчої робочої групи щодо створення міжсекторального центру за моделлю «Барнхаус»

Сьогодні, 16 травня, заступник начальника Житомирської ОВА Віктор Градівський долучився до засідання обласної міжвідомчої робочої групи щодо створення міжсекторального центру захисту для дітей, які постраждали та/або стали свідками насильства, кримінального правопорушення (модель Барнахус).

Так, учасники засідання обговорили Питання ефективної співпраці та координування подальших дій обласної міжвідомчої робочої групи щодо створення такого центру.


Віктор Градівський зазначив, що робота над таким центром активно триває, зокрема Житомирський обласний центр соціальних служб, відділ ювенальної превенції Управління превентивної поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області вчасно виявляють випадки домашнього насильства та насильства за ознакою статі та повідомляють про це Департаменту соціального захисту населення обласної військової адміністрації.


Довідково.

Центр Барнахус призначений для опитування дитини, яка постраждала від насильства або була свідком насильницьких дій. Тут вона не бачить кривдника, його адвокатів, суддю та слідчого. З дитиною працюють таким чином, щоб вона не отримала додаткову травму.

Основними завданнями такої моделі є:

забезпечення дітям та підліткам, які зазнали різних видів жорстокого поводження і злочинів, отримання належної оцінки, лікування та підтримки;

запобігання травматизації дітей внаслідок повторних співбесід, які проводять різні служби в різних місцях. Дослідження показують, що подібний досвід може бути дуже травматичним для дитини;

створення для проведення слідчих інтерв’ю середовище, дружнє до дітей, яке б знижувало рівень занепокоєння дитини. Це має вирішальне значення для успішного отримання інформації від дитини.

Мета створення закладу полягає у забезпеченні інтересів усіх дітей та виконанні належної правової процедури.

Співбесіда з постраждалою дитиною проводиться в спеціальній кімнаті навченим інтерв’юером відповідно до протоколу, що містить докази, та з урахуванням віку дитини.

Вчора

Сторінки:
Нагору