ТРА
П'ятниця
3
15:52

​Віктор Градівський: Законодавче врегулювання питань встановлення плати за надання адміністративних послуг

18 липня, відбулося онлайн-засідання круглого столу Комітету ВР України з організації державної влади місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування на тему: «Законодавче врегулювання питань встановлення плати за надання адміністративних послуг та впорядкування механізмів визначення розмірів адміністративних зборів».

Від Житомирської обласної військової адміністрації до засідання долучився заступник начальника ОВА Віктор Градівський.


Під час заходу учасники обговорили проєкт Закону України «Про адміністративний збір» (реєстр. № 4380), внесеного членами Комітету та іншими народними депутатами України, а також дискутували щодо проблемних питань чинного механізму встановлення плати за надання адміністративних послуг і визначення її розміру, обговорення міжнародного досвіду формування вартості адміністративних послуг та встановлення розмірів адміністративних зборів.


До участі у роботі круглого столу були запрошені народні депутати України, представники державних органів, вітчизняних і міжнародних організацій, інституцій, органів місцевого самоврядування та їх провідних асоціацій, громадського середовища.


Захід відбувся за сприяння та підтримки Проекту ЄС «Підтримка комплексної реформи державного управління в Україні» (EU4PAR2), Програми USAID «РАДА: наступне покоління», Шведсько-українського проєкту PROSTO «Підтримка доступності послуг в Україні», Всеукраїнської асоціації центрів надання адміністративних послуг, асоціацій органів місцевого самоврядування.


Проєкт Закону України «Про адміністративний збір» (далі – проєкт Закону, законопроєкт) розроблено з метою впорядкування відносин у сфері плати за надання адміністративних послуг, забезпечення прозорості цих відносин, а також для підтримання сталого та якісного надання адміністративних послуг за рахунок обґрунтованих (раціональних) розмірів адміністративного збору.


У разі ухвалення законопроєкту №4380 вартість деяких найпопулярніших послуг для населення та бізнесу зменшиться. При цьому «довідки» визначені загалом як безоплатні. Зокрема його прийняття дасть можливість визначити актуальні розміри адмінзборів за надання відповідних послуг, принаймні частково компенсувати місцевим бюджетам витрати на персонал, підтримувати сучасний рівень оснащення ЦНАП, створить умови для надання більш широко спектру адмінпослуг органами місцевого самоврядування.

Вчора

Сторінки:
Нагору