ТРА
Понеділок
6
08:18

​Бердичівські поліцейські взяли участь у тренінгу щодо особливостей роботи з наркозалежними

Захід провели представники ГО «Альфа Формат» спільно з МБФ «Альянс громадського здоров’я». Темою обговорення стали права та обов’язки пацієнтів, які отримують замісну підтримувальну терапію (ЗПТ).

Тренінг відбувся 25 липня за сприяння представниці Управління дотримання прав людини ДГІДПЛ Національної поліції Катерини Грабчук та інспекторки з дотримання прав людини Бердичівського РВП Тетяни Войтюк. У заході взяли участь поліцейські райвідділу.


У повсякденній діяльності поліцейські працюють з великою кількістю людей, у тому числі наркозалежними та особами з ВІЛ-позитивним статусом. Тож вони мають володіти максимально широкою інформацією, адже це не лише гарантії особистої безпеки, а й виключення можливості дискримінації окремих категорій громадян. Правоохоронці навчалися не бути упередженими та руйнували стереотипи щодо таких людей.


Під час зустрічі тренери Юлія Огороднійчук та Микола Моісеєв особливу увагу приділили програмам зменшення шкоди як підходу системи громадського здоров'я до роботи з наркоспоживачами. Вони розповіли про алгоритми взаємодії поліції з установами охорони здоров’я, правила надання пацієнтам спецпрепаратів та дозвільні документи на них. Учасники обговорили особливості перебування людини на ЗПТ.


Регіональна координаторка проєкту REAct Олена Коваленко презентувала результати моніторингу порушення прав ключових осіб по Житомирській області. Отримана інформація допоможе поліцейським під час роботи з правопорушеннями, пов’язаними з незаконним обігом наркотичних речовин.


Учасники відзначили ефективність спільної роботи та окреслили коло проблемних питань для наступних зустрічей


Захід проводився в рамках проєкту «Прискорення прогресу у зменшенні тягаря туберкульозу та ВІЛ-інфекції в Україні», який реалізується за підтримки Глобального фонду.

Вчора

Сторінки:
Нагору