ТРА
Понеділок
6
06:58

​На Яблучний Спас у Житомирі до церков прийшли десятки людей

Десятки житомирян 19-го серпня прийшли до церков освятити фрукти, мед та квіти. На територіях біля храмів розгорнули стихійні міні-ринки 19-го серпня у християн Східного обряду – Преображення Господнє, або Яблуневий Спас.

Біля Свято-Михайлівського собору торгівлю яблуками розпочали о 8-мій ранку. Не всі продавчині були у захисних масках.


"Я щойно прийшла, розклала яблучка з власного саду та квіточки, вдягла маску та буду продавати", - сказала житомирянка Антоніна.


Чоловік та дружина, які представилися подружжям Країнських зі Львова розповіли, що прийшли сюди сьогодні, бо для них Яблуневий Спас це свято. "Ми готові його відзначати, де б не були. Так сталося, що цього разу ми в Житомирі. Нам тут подобається. Ми дотримуємося карантинних обмежень. У нас є маски".


Представник собору Іоана Сопронюк сказав, що для того, аби уникнути скупчення, освячення яблук розпочали о 9-тій ранку".


Такий міні-ринок із яблуками та квітами розташували і біля Спасо-Преображенського собору.


Житомирянин Михайло, продавець: "Ми торгуємо квітами та яблуками. Торгуємо у масках. До нас люди також підходять у масках".


Житомирянка Світлана Андрющенко розповіла, що прийшла до церкви освятити яблука із свого городу.


Світлана Андрющенко: "Маска у мене є, карантинних обмежень дотримуюся".


Представник Спасо-Преображенського собору Михайло Кондратюк: "Площа нашого собору дозволяє розмістити 500 людей одночасно. Приблизно така кількість прихожан у нашому соборі є. Щодо вулиці, то я часто виходжу і кажу людям, щоб вони одягали маски та дотримувалися дистанції".


За словами епідеміолога Житомирського обласного лабораторного центру Олександра Зарицького, дотримання соціальної дистанції, використання масок та антисептиків у місцях масового скупчення людей - обов’язкова вимога часу. "Маски, антисептики, дотримання дистанції – це ті прості речі, які дають можливість запобігти захворюванню і врятувати чиєсь життя", - сказав лікар.

Вчора

Сторінки:
Нагору