ТРА
Понеділок
6
04:40

​Скільки паперу для друку використовують у Житомирському міськвиконкомі за рік та куди поділися "державні" планшети

У 2023 році Житомирський виконком закупив паперу на 450 тисяч гривень. Члени виконкому більше не використовують планшети, які їм купували за бюджетні кошти у 2017 році.

Планшети


“Це було (закупівля планшетів, – ред.) до війни , до коронавірусу. Це було класно, тому що це було оперативно, легше працювати, можна зберегти папір, який ми “тонами” множили для документів. Коли почалася повномасштабна війна, масово почали приходити військові командири підрозділів до Сергія Івановича (Сухомлина, – ред.), вкрай необхідні були планшети. Я особисто почала зв'язуватися з усіма, у кого вони були і просити, що принесіть, здайте планшети, вони необхідні нашим військовим. Члени виконкому приносили і здавали завхозу. Завхоз видавав під підпис тому чи іншому військовому підрозділу, командиру, який приїжджав за цими планшетами”, – розповіла керуюча справами виконкому Ольга Пашко.


У березні 2017 року на 20 сесії міської ради 7 скликання вирішили закупити планшети для депутатів і членів виконкому. Для цього оголосили тендер, переможцем якого стало столичне ТОВ “Фірма Валтек”. Всього було закуплено більше 90 планшетів Samsung Galaxy Tab A 10.1" LTE Black вартістю 7, 5 тисяч гривень. У 2021 році ці ж планшети перейшли “у спадок” до нового депутатського складу та членів виконкому. Частина депутатів від плашетів відмовилися і чиновникам було передано 40 планшетів.


У відповіді на запити Суспільне Житомир про планшети у міській раді відповіли, що з 40 планшетів з початком повномасштабного вторгнення повернули 39. 18 з них передали у користування військовим, а 21 – передані працівникам виконавчих органів міської ради для використання їх під час виконання посадових обов’язків, для оперативного опрацювання поставлених завдань та забезпечення постійної комунікації між працівниками.


“На сьогоднішній день у нас залишилося 20 планшетів в роботі. Ці планшети вже може технічно і не сучасні, але для муніципалів, для ЦНАПу, вони нормальні”, – розповіла Ольга Пашко.


Папір


“Звісно, ми використовуємо папір для друку документів, листів. Але ми його економимо. Максимально відсилаємо листи, документи на електронні адреси членам виконкому, депутатам і тим громадянам, юридичним особам, які до нас звертаються, коли закон дозволяє їм дати відповідь у такій формі. Закуплений папір іде на всі потреби та підрозділи виконкому”, – розповіла керуюча справами виконкому.


У 2023 році всього закупили 2325 пачок паперу А4 по 500 аркушів.


Виконавчий комітет Житомирської міської ради Житомирської області у 2023 році три рази закуповував папір для друку формату А4 на загальну суму 450 тисяч 400 гривень.


В усіх закупівлях вказано папір формату А4, щільністю 80 грам на квадратний метр та містити 500 аркушів у пачці.


Так, 18 січня 2023 року виконком оголосив тендер на суму 194 тисячі гривень про купівлю 970 пачок паперу для друку. Переможцем стало ТОВ "Торгово-Виробнича Група Український папір" з найменшою пропозицією 176 тисяч 346 гривень, що у перерахунку на пачку паперу складає 181 гривню 80 копійок.


07 червня 2023 року виконком оголосив тендер на суму 132 тисяч 860 гривень на купівлю 730 пачок паперу для друку. Переможцем стало ТОВ "Торгово-Виробнича Група Український папір" з найменшою пропозицією 102 тисячі 54 гривні, що у перерахунку на пачку паперу складає 139 гривень 80 копійок.


06 жовтня 2023 року виконком оголосив тендер на суму 100 тисяч гривень про купівлю 625 пачок паперу для друку. Переможцем стала ФОП Рябець Тетяна Петрівна з найменшою пропозицією 82 тисячі гривень, що у перерахунку на пачку паперу складає 131 гривню 20 копійок.


Для порівняння, у 2017 році, згідно з інформацією на Prozorro, закупили 3500 пачок паперу А4 по 500 аркушів


Чи купуватимуть нові планшети депутатам і членам виконкому


“Повертатися до закупівель планшетів поки не плануємо. В цей час треба купувати дрони, а не виділяти гроші на планшети. Членам виконкому, депутатам ми намагаємося все скидати на електронну пошту, в кожного є власні телефони, комп’ютери, з яких можна почитати і не друкувати“, – розповіла Ольга Пашко.

Вчора

Сторінки:
Нагору