ТРА
Понеділок
6
02:50

​У Бердичеві нетверезий мотоцикліст намагався «відкупитися» від поліцейських

Увечері 13 червня на одній із вулиць райцентру патрульні Бердичівського райвідділу зупинили мотоцикл «Musstang»: водій у темну пору доби рухався без увімкнених фар та перевозив пасажира без шолома.

Під час спілкування з керманичем поліцейські помітили у нього характерні ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували пройти відповідне освідування. Однак чоловік відмовився від проходження обстеження на місці або ж у лікувальному закладі.


Натомість під час оформлення адміністративних матеріалів, аби уникнути відповідальності, 64-річний містянин спробував відкупитися.


За таких обставин на місце події патрульні викликали слідчо-оперативну групу Бердичівського райвідділу, працівники якої задокументували факт пропозиції хабаря та вилучили свідчення протиправного діяння.


Попередня правова кваліфікація події – ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ. За це чоловікові може загрожувати покарання від штрафу до позбавлення волі на строк до 4 років.


Окрім того, відносно нього складені матеріали за порушення адміністративного законодавства - керування транспортним засобом у стані сп’яніння (ч. 1 ст. 130 КУпАП) та порушення правил користування зовнішніми освітлювальними приладами (ч. 2 ст. 122 КУпАП). До того ж з’ясувалося, що водій не мав права на керування таким транспортним засобом, відтак відповідатиме ще й за ч. 2 ст. 126 КУпАП.

Вчора

Сторінки:
Нагору