ТРА
Четвер
2
16:33

​У Житомирі переселенець з-під Бахмута відновив виробництво ПЕТ-тари

Андрій Фролов кілька років розбудовував власний бізнес у місті Світлодарськ Бахмутського району і весною 2022 року мав запрацювати на повну потужність. Видування пластикових пляшок вже функціонувало і тривали пусконалагоджувальні роботи для запуску лінії із забору, очищення та постачання питної води. Та через війну цим планам не судилося здійснитись...

Врятувати вдалося невелику частину обладнання, відсотків двадцять за словами підприємця, - саме те, що вивезли у перший день ворожого вторгнення. Важливий вантаж змінив ще кілька місць базування – міста Ізюм та Дніпро – перш ніж потрапити у Житомир. Це місто Андрій обрав для релокації бізнесу, бо, вивчивши попередньо ринок, не побачив у ньому конкуренції для себе.


Наприкінці минулого року підприємець запустив виробництво у Житомирі. Але наявного обладнання і комплектуючих було недостатньо, аби виробляти всю лінійку ПЕТ-тари. Поки ж потужності дозволяють видувати пляшки об’ємом від пів літра до півтора. Для більших ємностей потрібні додаткові пресформи, які є дороговартісними. Тож для їх придбання Андрій Фролов у лютому цього року подав заявку на отримання мікрогранту за програмою «Власна справа» від урядового проєкту «єРобота». Кошти на рахунок він вже отримав і замовив виготовлення індивідуальних пресформ об’ємом два, п’ять і шість літрів.


Короткострокові цілі підприємця - розширити асортимент продукції і забезпечити щомісячне виробництво близько 150 тис. пляшок різних об'ємів. Для цього він влаштує на роботу трьох працівників. А в наступні три роки планує придбати обладнання для виробництва сировини, а також для підготовки та розливу води у пляшки і стати лідером на Житомирщині серед виробників аналогічної продукції.

Теги: Бахмут

Сторінки:
Нагору