БЕР
Вівторок
19
10:10

​За сприяння Житомирської обласної ради майновий комплекс туристичної бази «Лісовий берег» повернено у власність держави

23 червня 2022 року Господарським судом Житомирської області прийнято рішення у справі №906/672/18 за позовом Житомирської обласної прокуратури в інтересах держави в особі Фонду Державного майна України про витребування із чужого незаконного володіння ДП «Житомиртурист» ЗАТ «Укрпрофтур» нерухомого майна - майнового комплексу туристичної бази «Лісовий берег», де наразі розміщується КНП «Житомирський обласний медичний центр вертебрології та реабілітації» Житомирської обласної ради. Дана справа перебувала на розгляді суду з 2018 року.

Після того як Володимир Федоренко у листопаді 2020 року вступив на посаду голови Житомирської обласної ради справа зрушила з мертвої точки. Володимир Федоренко взяв на контроль ситуацію навколо майнового комплексу туристичної бази "Лісовий берег" та поставив завдання начальнику управління юридичної та кадрової роботи виконавчого апарату Житомирської обласної ради Анатолію Репікову здійснити всі процесуальні дії щодо підтримки позову та повернення майна у власність держави. Було проведено низку службових нарад з метою вивчення всіх правових аспектів та коригування стратегії дій у суді. За підтримки депутатського корпусу Житомирської обласної ради та Житомирського міського голови Сергія Сухомлина були здійснені всі можливі дії, щоб КНП «Житомирський обласний медичний центр вертебрології та реабілітації» Житомирської обласної ради мало територію та приміщення для надання медичних послуг жителям Житомирщини.


Слід подякувати відповідальним працівникам Житомирської обласної прокуратури за участь у цій справі та отримання позитивного рішення.


Ключовим моментом у справі було встановлення факту, що рішення виконкому Житомирської міської Ради депутатів трудящих від 21.12.1972 року №1045, яке зазначене у свідоцтві, стосувалось виключно нагородження восьми багатодітних матерів і жодним чином не стосувалось цілісного майнового комплексу.


З цього приводу виконавчий комітет Житомирської міської ради 06 жовтня 2021 року прийняв рішення №1120, яким встановлено, що свідоцтво про право власності на туристичну базу «Лісовий берег» від 10.01.2001 року не видавалося виконавчим комітетом Житомирської міської ради обласному дочірньому підприємству по туризму та екскурсіях «Житомиртурист» Українського закритого акціонерного товариства по туризму та екскурсіях «Укпрофтур».


Таким чином, у ході судового засідання було встановлено факт підробки зазначеного свідоцтва і вчинення незаконних реєстраційних дій в рамках кримінального провадження №12018060000000132 за ознаками злочину, передбаченого ч.1 статті 366 Кримінального Кодексу України.


Вчора

Сторінки:
Нагору