ТРА
Четвер
2
20:45

Житомирські поліцейські-кінологи 30 років пліч-о-пліч ​працюють зі своїми чотирилапими напарниками

Від початку повномасштабного вторгнення вдвічі збільшилось навантаження на підрозділи поліцейських кінологів. Їхня робота – розшукати безвісно зниклу людину, вибухівку, наркотики, тіло загиблого, а іноді й розважити дітей. Від початку року Житомирські поліцейські-кінологи здійснили понад 70 виїздів на місця кримінальних правопорушень.

«По гарячих слідах» – цей вираз часто використовують поліцейські, коли вдається швидко розкрити злочин, але він притаманний саме спеціально навченим собакам, які служать в поліції. Саме вони першими беруть слід і виводять слідчо-оперативну групу на злочинця. Відтак нещодавно в Житомирі свійський собака віднайшов рештку людської кінцівки, а вже спеціально навчений пес допомагав відшукати інші рештки та розкрити злочин.


Перевірка блокпостів, виїзди за повідомленнями про замінування, пошук решток тіл, санкціоновані обшуки – це щоденний робочий графік поліцейських та їх чотирилапих помічників. На кінолога покладена велика відповідальність за свого напарника, і це не лише тренування, а й щоденна опіка та піклування. Ми дякуємо нашим колегам за службу та відданість своїй роботі.



Сторінки:
Нагору