ТРА
Понеділок
6
13:32

​Житомирським десантникам провели черговий курс тактичної медицини. ФОТО

Якщо медики 95-ї окремої десантно-штурмової бригади не на бойовому чергуванні, то вони десь обов’язково в підрозділах проводять черговий курс тактичної медицини.

Навчання проходять в польових умовах та з урахуванням особливостей роботи підрозділу. Наприклад, танкісти окрім обов’язкових знань з домедичної допомоги ще тренувалися витягати побратимів з танка.



«Курси з тактичної медицини проводимо постійно, кожен раз повторюємо, щоб у військовослужбовців з’явилась так звана м'язова пам'ять. Тобто в бойових умовах, коли йому або його побратиму буде потрібна допомога, він швидко зміг накласти джгут, бандаж чи просто перебинтувати місце поранення, - говорить медик Андріана. – Тому не можна один раз провести з бійцями заняття і на тому все».


Андріана говорить, що кожен раз коли проводять тренінг з такмеду, у хлопців з’являються нові питання, також кожен пробує самостійно потренуватися накласти джгут, оклюзійну пов’язку чи гнучку шину. Відпрацьовуються найдрібніші, але дуже важливі деталі. Наприклад, як правильно скласти джгут, щоб в екстремальних умовах його можна було швидше дістати та використати.



Такі заняття для Житомирських десантників обов’язкові. Адже від цього залежать життя наших воїнів!


Разом до перемоги!


Служба зв'язків з громадськістю 95-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України

Вчора

Сторінки:
Нагору