ТРА
Понеділок
6
00:11

​У Житомирі Пласт вперше набирає дітей до молодшої групи

У квітні 2024 року Пласт у Житомирі вперше проводить набір до молодшої групи "пташат" – дітей від двох до трьох років, оскільки навчати дітей патріотичного виховання краще змалку. На заняттях діти разом із батьками співають пісні, слухають казки та розвивають дрібну моторику.

Про це у коментарі Суспільному розповіла мама чотирьох доньок Ольга Воєвуцька, яка водить наймолодших дітей до гуртка "пташат" у Пластовому молодіжному центрі.


"Зараз дуже важко дітей в дев'ять-десять років долучати до чогось хорошого, щось їм показувати, нав’язувати. Тому я вважаю, що два-п'ять років — це золотий час, коли дитину ще можна м’яко направити, долучити до правильних речей, які збігаються із цінностями моєї родини", — розповіла Ольга Воєвуцька.


Зараз у групі молодших "пташат" шість дітей, на заняття їх приводять батьки і займаються разом із ними, активності починають із молитви.


"Діти вчаться любити Бога і Україну і допомагати ближнім у першу чергу через ігри, бо гра — це провідна активність. Ще ми співаємо пісні, розповідаємо казки. Казка є наскрізною через усе годинне чи півторагодинне заняття, залежно від віку дітей. Звісно ж ми майструємо, тому що діти люблять розвивати дрібну моторику. У такий спосіб ми намагаємося проводити все якнайбільше на природі", — розказала пташачого гніздечка в Пласті Анна Кобзар.


Навесні 2023 року найменша вікова категорія в Пласті — "пташата" з’явилася і в Житомирі. Цього року набирають наймолодших дітей — віком від двох до трьох років.


"Пташата", дошкільнята — наша найновіша вікова категорія, яка з’явилася вже в незалежній Україні. Виникла вона через те, що самі пластуни, які виростали, засновували свої сім’ї, народжували дітей, хотіли якнайшвидше повернутися до організації, вийти з організації і залучити своїх дітей до цього середовища", — сказав голова української скаутської організації Пласт у Житомирі Павло Кобзар.


20 квітня новачки відвідали заходи до Дня першої пластової присяги. Влітку пластуни перевірятимуть навички, які здобули протягом навчального року в таборах. Для "пташат" із батьками організують прогулянки містом.


"Будуть мандрівки по місту, по парку, по гідропарку, невеликі пікніки. "Прогульки" вони називаються по-пластовому. Це буде формат для менших – для пташат і новаків", — розповіла начальниця міського управління у справах сім’ї, молоді та спорту Ірина Ковальчук.

Вчора

Сторінки:
Нагору