ТРА
П'ятниця
3
07:20

​У Житомирі розпочали процес об’єднання двох університетів – Поліського національного та ЖДУ ім. І. Франка

У Житомирі розпочали процес об’єднання двох університетів – Поліського національного та Житомирського державного університету імені І. Франка. Відбувається це в рамках планового процесу, який розпочали у 2023 році. Про це Суспільному розповів ректор Поліського національного університету Олег Скидан.

"Це плановий процес у рамках державної політики – обидва університети знали про це. Попередні розмови вже велися. Це позитивний процес, оскільки освітні програми практично не пересікаються і створюється один надпотужний університет, який буде мати один великий освітній кампус і більше сотні освітніх програм. І це буде такий кумулятивний ефект, синергетичний, це планове рішення, колективи розуміють це. Це свідомо створюється університет дуже потужний з великим контингентом і освітніми програмами, міжнародними проєктами, тобто тут ніякої трагедії немає. Ми навпаки до цього йшли, спілкувалися з міністерством ще з минулого року на цю тематику. Поки міністерством озвучено загальну концепцію, графік по інших регіонах, а вже з кінця лютого будуть відпрацьовуватися з міністерством деталі", — розповів Олег Скидан.


Суспільне звернулося за коментарем до ректорки Житомирського державного університету Галини Киричук. Ректорка ЖДУ цю інформацію журналістам Суспільного не підтвердила та просила зателефонувати їй у понеділок.


У Міністерстві освіти та науки України Суспільному інформацію про об’єднання не підтвердили, але й не спростували. Журналісти Суспільного направили на адресу міністерства інформаційний запит з проханням повідомити, чи дійсно рішення про об’єднання ухвалене.


Раніше стало відомо, що у 2024 році Міністерство освіти і науки України планує об’єднати заклади вищої освіти для підвищення якості освіти та ефективного використання фінансів.


Ректори трьох університетів у коментарі Суспільному озвучили свою позицію щодо можливого об'єднання їхніх закладів вищої освіти.

Вчора

Сторінки:
Нагору