ТРА
Четвер
2
22:10

​Бердичівські слідчі завершили розслідування службової недбалості на 300 тис грн бюджетних коштів

Досудовим розслідуванням встановлено, що наприкінці 2021 року голова однієї з селищних рад Бердичівського району уклала договір з товариством, яке мало виконати роботи по поставці та встановленню дитячого майданчика. Однак в обумовлені строки умови угоди виконані не були. Попри це, посадовиця погодила виплату коштів товариству.

У результаті згаданих протиправних дій територіальній громаді було спричинено матеріальну шкоду у розмірі 288 990 гривень. У селищі й донині немає каруселей, гойдалок, дитячих гірок, гімнастичного комплексу та спортивних тренажерів.


Слідчі поліції за погодженням з Бердичівською окружною прокуратурою повідомили 49-річній фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) КК України та днями ознайомили її з обвинувальним актом. Тож нині матеріали скеровано до суду.


Відповідно до чинного законодавства невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки, карається позбавленням волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафними санкціями

Сторінки:
Нагору