ТРА
Четвер
2
18:28

​Дільничні офіцери Бердичівщини прозвітували перед громадами

Поліцейські зустрілися з жителями територіальних громад та розповіли про результати правоохоронної діяльності за минулий рік, а також обговорили нові плани на 2023 рік.

Дільничні офіцери працюють у 10 громадах району: Бердичівській, Гришковецькій, Семенівській, Райгородоцькій, Краснопільській, Швайківській, Андрушівській, Червоненській, Ружинській та Вчорайшенській. У 2022 році вони розглянули майже 5 тисяч звернень жителів району та припинили 8201 адміністративне правопорушення.


За цей час дільничні поліцейські встановили причетних до понад 180 кримінальних діянь. Найчастіше це незаконне зберігання наркотиків, нанесення тілесних ушкоджень, крадіжки та інші.


Водночас правоохоронці виявили кілька тисяч порушників антиалкогольного законодавства:


- відносно понад 1800 громадян були складені адміністративні протоколи за ст. 178 (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п`яному вигляді) КУпАП;


- 1453 – за виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його вироблення (ст. 176 КУпАП). Також складено та направлено до суду 134 адміністративних матеріали за ст. 164-16 (Зайняття забороненими видами господарської діяльності) КУпАП, вони стосувалися тих громадян, хто займався виготовленням та збутом самогону.


- 1750 жителів Бердичівщини курили тютюнові вироби у заборонених місцях (ст. 175-1 КУпАП).


- 600 повідомлень про вчинення домашнього насильства у сім’ях. Розбираючись в обставинах, поліцейські винесли кривдникам 262 термінових заборонних приписи та направили до суду 743 адміністративних протоколів за ст. 173-2 (Вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування) КУпАП.

- 4 кримінальних провадження за ст. 126-1 (Домашнє насильство ) КК України щодо громадян, які систематично кривдили своїх рідних й не реагували на інші заходи впливу.


Серед завдань дільничних – перевірки за місцями проживання осіб, які схильні до вчинення правопорушень та перебувають на відповідних обліках.


- 700 порушень адміністративного нагляду такими жителями громад та відповідно відреагували, у тому числі й склали адміністративні матеріали за ст. 187 КУпАП.


Кожен із дільничних офіцерів поліції виніс на розгляд жителів громад свої пропозиції щодо покращення правопорядку, зокрема рекомендували встановлення камер відеонагляду у громадських місцях та налагоджування сучасних засобів взаємодії поліції та громади (Community Policing) для швидкого реагування та безпеки громадян.

Сторінки:
Нагору