ТРА
Четвер
2
23:58

​Кому перерахують пенсії в квітні — пояснили фахівці Пенсійного фонду Житомирщини

З 1 квітня 2024 року пенсіонерам, які мають повний страховий стаж, а також пенсіонерам, які працюють, зроблять перерахунок пенсій. Про це Суспільному розповіла Лариса Бабич, начальниця управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду в Житомирській області.

Лариса Бабич сказала, що збільшення відбудеться у зв’язку із зростанням мінімальної заробітної плати, яка становить 8 тисяч гривень.


"На виконання постанови 185, з 1 березня ми провели індексацію пенсій, і ця сама постанова передбачає, що без звернення осіб ми проводимо перерахунок пенсії у разі наявності права у працюючого пенсіонера. Тобто, якщо після призначення пенсії пенсіонер відпрацював і набув не менше як 2 роки страхового стажу або після призначення пенсії чи перерахунку пройшло не менше ніж 24 місяці, ми проведемо перерахунок автоматизованим способом. Ці пенсіонери, що не працюють, у разі, якщо у них є якийсь незарахований стаж і пройшло вже не менше як 24 місяці, то ми проведемо перерахунок", — розповіла працівниця регіонального управління Пенсійного фонду.


Лариса Бабич також сказала, що пенсіонерам, як жінкам, так і чоловікам віком від 65 років, які не працюють і мають необхідний страховий стаж, з 1 березня встановили мінімальну пенсійну виплату у сумі 3370 гривень.

Сторінки:
Нагору