ТРА
П'ятниця
3
10:21

​Під час війни усиновлення дітей на території житомирської громади не припиняється

Під час війни усиновлення дітей на території Житомирської міської об'єднаної територіальної громади не припиняється. Про це 19 квітня на засіданні виконавчого комітету міської ради розповіла начальниця служби у справах дітей Житомирської міської ради Ольга Бібла.

За її словами, лише у перший місяць війни усиновлення було припинене, тому що не працювала судова система.


"Під час війни відбулося усиновлення громадянами України 11 дітей Житомирської міської об'єднаної територіальної громади, із закладів інституційного догляду усиновлено 17 дітей, внутрішнє сімейне усиновлення – 12 дітей, – каже Ольга Бібла. – Загалом на території громади проживають 167 дітей, усиновлених громадянами міста".


Ольга Бібла каже, що у 2022 році понад 97% дітей влаштовані до сімейних форм виховання, менше 3% дітей перебувають у закладах інституційного догляду і виховання.


"На території громади працюють дев'ять дитячих будинків сімейного типу. Один такий дитячий будинок переїхав із Херсонщини. У дитячих будинках сімейного типу виховуються 66 дітей. Прийомних сімей у Житомирі – 11 і дві внутрішньо переміщені сім'ї. В них виховується 21 дитина. Сімей опікунів-піклувальників – 217, внутрішньо переміщених родин – шість", – поінформувала Ольга Бібла.


За інформацією Ольги Бібли, на обліку у службі у справах дітей Житомирської міської ради перебувають 327 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 212 дітей зареєстровані у відділі профілактики злочинності та соціального сирітства.

Вчора

Сторінки:
Нагору