ТРА
П'ятниця
3
01:04

​У бібліотеці для дітей на Житомирщині виготовляють окопні свічки

Працівники бібліотеки для дітей імені Лесі Українки у Коростенській громаді упродовж року виготовляють окопні свічки і передають військовим на фронт. Про це Суспільному розповіла завідувачка бібліотеки Олена Ущапівська.

За її словами, до процесу виготовлення свічок для окопів за цей час долучилися всі працівники закладу.


"Це була спільна ініціатива нашого колективу. Ми вирішили хоч чимось допомагати нашим захисникам. Адже завдячуючи їм ми сьогодні маємо можливість спокійно спати у наших мирних домівках. Військові, які зараз нас захищають у зоні бойових дій, приходили до нас і дякували. Казали, що свічки на фронті дуже потрібні, бо вони дають тепло. А це дуже важливо, коли в окопах холодно. Свічка дає змогу зігріти руки, зігріти ноги, чаю нагріти. Наші військові — це вдячний народ", — сказала Олена Ущапівська.


Працівниця бібліотеки Наталія Зубенко каже, що вона та її колеги свічки виготовляють щодня по дві години. Потрібні для цього матеріали збирають самі або приносять всі охочі жителі громади.


"Годинку виділяємо до обіду, годинку після. За ці дві години ми виготовляємо до 90 свічок щодня. Найкраще для свічок підходить картон із подвійною гофрою. Він не дуже твердий і легкий у роботі. І в місткість, зроблену із нього, краще потрапляє парафін. І такі свічки краще горять. Це ми вже знаємо із практики минулого року. Про це нам і самі військові розповідали, і волонтери, які ці свічки на фронт возили. Хочеться, щоб ця свічка, в якому ми вкладаємо своє тепло, зігрівала наших бійців в окопах", — розповіла бібліотекарка Наталія Зубенко.


Житель громади Андрій Степанчук привіз до бібліотеки, де виготовляють свічки на передову, бляшанки та картон. З його слів, він вирішив приєднатися до справи після того, як прочитав пост у соцмережах про те, що бібліотекарям не вистачає матеріалів.


"Ось привіз картон, бляшанки, ну і, звісно, донат. Це те, що їм потрібно зараз. Я вперше тут. До цього возив матеріали в інше місце. Ми, як волонтери, централізовано допомагаємо бібліотекам громади, які підтримують наших воїнів. Одна бібліотека плете маскувальні сітки, інша робить окопні свічки. Все це ми збираємо і відправляємо на фронт — туди, куди потрібно", — сказав Андрій Степанчук.

Вчора

Сторінки:
Нагору